Paula Jordanista Taiteen perusopetusliiton puheenjohtaja. TPO-liiton tiedote 24.5.2017

Paula Jordan. Kuva: Maarit Kytöharju.

Musiikin maisteri, rehtori Paula Jordan valittiin 19.5.2017 pidetyssä vuosikokouksessa Taiteen perusopetusliiton (TPO-liitto)  puheenjohtajaksi. Taiteen perusopetusta antavia oppilaitoksia on 85 % Suomen kunnissa,  yhteensä lähes 400 oppilaitoksessa opiskelee 126 000 lasta ja nuorta.

Taiteen perusopetus on laadukasta ja pitkäjänteistä opetussuunnitelmiin pohjautuvaa taidekasvatusta ammattitaitoisten opettajien ohjauksessa.  Se on koulun ulkopuolista yhdeksän eri taidealan opiskelua, joka tavoittaa 12% pääasiallisesta kohderyhmästä eli 2–19-vuotiaista lapsista ja nuorista.

Paula Jordan on toiminut musiikkioppilaitoksen rehtorina vuodesta 1995, josta viimeiset 10 vuotta Espoon musiikkiopistossa. Hän on musiikin maisteri Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen osastolta ja on opiskellut mm. taiteiden välistä integraatiota  ja art´s managementia. Hän on toiminut Suomen musiikkioppilaitosten liiton hallituksessa vv. 2008-2013 sekä  TPO-liiton hallituksessa v:sta 2008, varapuheenjohtajana v:sta 2011.

Paula Jordan: ”TPO-liiton lähitulevaisuuden suurimmat haasteet liittyvät opetussuunnitelmien ja saavutettavuuden kehittämiseen sekä laadukkaan taidekasvatusjärjestelmän vahvistamiseen.  Uudet valtakunnalliset taidealakohtaiset opetussuunnitelmaperusteet valmistuvat  syksyllä 2017, jonka jälkeen kehittämistyö jalkautuu oppilaitoksiin. Vaikka eri taiteiden perusopetuksella on yhteinen arvopohja, on tuloksellisen laatutyön lähtökohtana kunkin taidealan omat ominaispiirteet. Yhä useamman lapsen saaminen taideharrastuksen piiriin edellyttää paitsi taideoppilaitosten rahoituksen kehittämistä myös uudenlaisia avauksia ja yhteistyötä taidekasvatuksen kentän eri toimijoiden kesken.” 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Paula Jordan, puheenjohtaja, paula.jordan@emo.fi, puh 040 5645 301

Anu Hietala, toiminnanjohtaja, anu.hietala@artsedu.fi, puh 045 3107 702

Vastaa