Poro ja aurinko -elokuva tekee tutuksi Rovaniemen taiteen perusopetusta ja Lapin kahdeksan vuodenaikaa

Tiedote. Julkaistu: 01.06.2017, 14:11
Taiteen perusopetusliitto TPO ry

Poro ja aurinko on Lasten ja nuorten taidekalenterin kesäkuun elokuva, jossa Lapin kahdeksaa vuodenaikaa rytmittävät Lasten ja nuorten tekemiä animaatioita, tanssi- ja musiikkiesityksiä.

Susanna Ruotsalaisen ohjaama lyhytelokuva tekee näkyväksi lasten ja nuorten monitaiteista taideilmaisua ja nostaa esille lappilaiseen kulttuuriperintöön kuuluvan ainutlaatuisen vuodenaikajaon: jäidenlähtökevät, keskiyön aurinko, sadonkorjuu, ruska, ensilumi, joulukaamos, pakkastalvi ja hankikantokevät. Elokuvan kehyksenä on jäidenlähtökeväänä syntyvän poronvasan tarina.

”Poro ja aurinko” on rovaniemeläisten taiteen perusopetusta antavien oppilaitosten ja Lapin yliopiston yhteistuotanto.

Katso video: http://www.suomikalenteri.fi/taidekalenteri/kesakuu-poro-ja-aurinko/

Tuotanto, ohjaus ja käsikirjoitus: Susanna Ruotsalainen, Lapin Yliopisto

Äänitys: Antti Lindholm, Toni Jaatinen, Jasmin Tuovila

Leikkaus ja jälkityö: Neea Peuri

Taideteosten ja -esitysten valmistaminen ja ohjaus: Rovaniemen kuvataidekoulu, Lapin musiikkiopisto, Rovaniemen kaupungin kansalaisopisto, Lapin tanssiopisto ja Lapin yliopisto.

Lasten ja nuorten taidekalenteri Suomi 100 -hanke ja verkkosivusto www.suomikalenteri.fi

Lasten ja nuorten taidekalenterissa julkaistaan videoelokuvia, joiden pääroolissa ovat lapset ja nuoret taiteen tekijöinä. Elokuvat tekevät näkyviksi lasten tulkintoja suomalaisista liputuspäivistä, tarinoista, kulttuurista ja luonnosta. Lasten ja nuorten taidekalenteri Suomi 100 -hanke on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Kalenteriin päivitetään kuukausittain uutta sisältöä.

Lisätietoja:
Anu Hietala

Taiteen perusopetusliitto TPO ry

anu.hietala@artsedu.fi

045 3107 702

Vastaa