Vuoden pedagoginen teko 2023 -palkinnot: Musiikkioppilaitokset kehittävät tulevaisuuden toimintaa perinteiden pohjalta 

Vuoden pedagoginen teko voittajat

Musiikkioppilaitosten Vuoden pedagoginen teko 2023 -voittajiksi on valittu neljä erilaista hanketta eri puolilta Suomea. Espoossa musiikkiopisto Avonian työryhmä sai palkinnon Musakone-mobiilisovelluksesta, joka auttaa musiikin hahmottamista ja sen oppimista omalta laitteelta. Lappeenrannan musiikkiopiston erityisoppijoille suunnattu toiminta pitää huolen siitä, että erilaiset oppijat pääsevät tasapuolisesti mukaan musiikin opiskeluun. Riihimäen musiikkiopisto on valmistanut yhdessä paikallisen kansalaisopiston kanssa harjoittelumaton, joka yhdistää taiteita ja nojaa traditioon ja BassoonBeat-tapahtuma kokosi fagotinsoittajia yhteen ympäri maata. 

– Meille tuli melkein 30 hienoa ehdotusta eri puolilta maata, joista jokaisen olisi voinut palkita, mutta tällä kertaa valintakriteereinä olivat erityisesti uudet pedagogiset avaukset, saavutettavuus ja tasa-arvo sekä yhteisöllisyys. Ne ovat meille tärkeitä arvoja, sanoo Sanna Saarinen Suomen musiikkioppilaitosten liitosta.

Vuoden pedagoginen teko -palkinnot myönsi Suomen musiikkioppilaitosten liitto Rovaniemellä 15.11.2023, ja voittajia esitellään SML:n tiedotuksessa loppuvuoden aikana.