Olli-Pekka Martikainen Suomen musiikkioppilaitosten liiton toiminnanjohtajaksi

Suomen musiikkioppilaitosten liiton uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu Olli-Pekka Martikainen, joka kertoo odottavansa tehtävää innolla.

Olen innoissani päästessäni työskentelemään yhdessä osaavan ja motivoituneen musiikkioppilaitosverkoston kanssa. Taiteen perusopetus on näinä muutosten ja epävarmuuden aikoina erityisen merkittävää yhteiskuntamme kulttuuripääoman ja yksilöiden hyvinvoinnin lisäämiseksi, Martikainen toteaa.

Martikainen on musiikin tohtori ja hän on aikaisemmin toiminut Taideylipiston Sibelius-Akatemian varadekaanina, jossa hänen vastuualueeseensa on kuulunut mm. nuorisokoulutus. 

Me SML:ssa iloitsemme kovasti saadessamme Olli-Pekka Martikaisen mukaan joukkoomme. Hänen kokemuksensa ja verkostonsa suomalaisessa taidekasvatus- ja koulutuskentässä on laaja ja vaikuttava niin musiikin kuin muidenkin taiteiden osalta, kertoo Suomen musiikkioppilaitosten liiton Sanna Saarinen. –  Olli-Pekan vahva osaaminen pedagogina ja johtamisen ammattilaisena tuntuu varsin hyvältä tässä kohdassa liiton näkökulmasta; ja sitäpaitsi ihan mahtava ja hauska vuorovaikuttaja ja kommunikoija on tulossa mukaan liiton ja yhteistyöverkostojemme toimintaan.

Martikainen aloittaa tehtävässä 1.2.2024.

Suomen musiikkioppilaitosten liitto on kattojärjestö, johon kuuluu 97 oppilaitosta. Jäsenoppilaitoksista 86 on musiikkiopistoja ja 11 konservatorioita. Jäsenistö kattaa koko maan Hangosta Kemijärvelle ja Lieksasta Vaasaan.