[SML-blogi] Muisteloa ja kiitoksia matkan varrelta!

Raimo Päiväläinen, hallituksen jäsen 2014-2018, emeritus-rehtori |

Tämä kirjoitus on väistyvän, jo eläkkeelle jääneen, siis emeritus-rehtorin muistelo ja kiitos!

Kylläpä jäi haikea olo Forssan syyspäivien jälkeen. Toisaalta ei mikään ihme, kun on tullut käytyä 50 + liittopäivää.

Suomi on tullut nähtyä Kiteeltä Kokkolaan ja Kemijärveltä Hankoon, kiitos SML:n  liittopäivien. Liittopäivät ovat aina olleet melkoinen henkireikä rehtorin työssäni. Päiville on ehdottomasti tultu, ellei ole oltu ihan henkihieverissä. Valtava määrä ystäviä (toivottavasti) on kerääntynyt listalle. Käytäväkeskustelut ovat olleet omiaan uusien toiminta-ajatusten  kartuttamisessa. Ja käyköhän niin, että “viisasten kerho” kokoontuu ensi keväänä Lappeenrannassa? Sitä puheenjohtaja vähän väläytti.

Oli mukava tunne, kun kalkkiviivoilla sain kokea myöskin hallitustyöskentelyn upeiden kollegoiden kanssa. Kun minut valittiin liiton hallitukseen, minulla oli agenda, jonka ainakin toivon vaikuttaneen valintaani. Kerroin aikanaan liittopäivillä taiteilijalähtöisestä Myrskyvaroitus-yhdistyksestä, joka pyrkii välittämään kansalaisille tietoa ilmastonmuutoksesta ja jokaisen kansalaisen mahdollisuuksista vaikuttaa omilla valinnoillaan.

Tarkoitukseni oli sopivassa määrin pitää ilmastonmuutosta agendalla. Työni ei mennyt ihan hukkaan. Tästä pienenä esimerkkinä suunniteltu e-musik, EMU-festivaali Tampereelle. Sitä suunniteltiin hiilineutraaliksi ja toivon mukaan se vielä jonain päivänä toteutuu.

Ilmastonmuutos-viestikapulan haluan jättää liiton hallitukselle tai jollekin sen jäsenistä. Pitäkää tärkeää asiaa vireillä! Liitolla on paljon kontakteja ja vaikutusmahdollisuuksia tässä tärkeässä asiassa. Olen myös edelleen käytettävissä asiantuntijana tarpeen vaatiessa.

Mielestäni liiton tärkein yksittäinen aikaansaannos ja tapahtuma liittopäivien lisäksi on “Nuori soittaa”. Oma opistoni, Käpylän musiikkiopisto, on ollut aina kaikissa nuori soittaa- tapahtumissa mukana. Olen pitänyt sitä kunnia-asiana ja toivon, että opiston trendi tulee jatkumaan lähtöni jälkeen, vaikka aina onkin rahasta kysymys. Nyt tapahtumaa ollaan kehittämässä ja monipuolistamassa ja pyrin itsekin vielä tulemaan paikalle mahdollisuuksien mukaan.

Haluan lopuksi kiittää puheenjohtaja Jouni Auramoa, jonka aina sovitteleva olemus ja positiivinen vire on ollut omiaan tuomaan erityisen miellyttävää ilmapiiriä hallitustyöskentelylle. Sain olla hänen varamiehenään muutaman vuoden ja pidin sitä suuressa arvossa.

Toiseksi haluan kiittää toiminnanjohtaja Timo Klemettistä, jonka positiivinen, rauhallinen ja selkeä toimintatapa ja asioiden esittely on antanut päätöksenteolle hallituksessa erinomaista pohjaa.

Haluan myös kiittää koko upeaa hallitusta, jonka kanssa sain työskennellä lämminhenkisessä tunnelmassa noin viisi vuotta.

Ja vielä: Kaikki ihanat kollegat, toivotan teille upeita päiviä liiton sateenvarjon alla. SML tekee erinomaisen tärkeää työtä lasten ja nuorten hyväksi. Jos joku kehtaa väittää, ettei SML ole liitto paikallaan, niin hävetköön ja ottakoon minuun yhteyttä, niin voin kovistella!!!

UPEAA LOPPUVUOTTA KAIKILLE LUKIJOILLE!

Raimo Päiväläinen, hallituksen jäsen 2014-2018,  emeritus-rehtori