Selvät Sävelet -podcast

Selvät Sävelet on podcast musiikin opetuksesta Suomessa. Sitä julkaisee Suomen musiikkioppilatosten liitto.

 
02. Miltä näyttää suomalaisen musiikkikoulutuksen tulevaisuus? (helmikuu 2021)

Tässä kuussa Selvät Sävelet -podcastin aiheena on suomalaisen musiikkikoulutuksen tulevaisuus ja erityisesti hiljattain julkaistu Suomalaisen musiikkikoulutuksen visio 2030.

Mukana aiheesta keskustelemassa on visiotyöryhmän puheenjohtaja ja samalla SML:n puheenjohtahtaja Jouni Auramo. Itse visio-dokumentin voit lukea täältä: https://www.musiikkikoulutuksenvisio.fi/

Kun tilaat podcastin itsellesi vaikka Spotifyssa, Apple tai Google podcastista tai melkeinpä miltä muulta tahansa alustalta saat uudet jaksot automaattisesti, kun ne ovat julkaistu.

Voit myös seurata Suomen musiikkioppilaitosten liittoa Facebookissa ja Twitterissä.

*****
01. Huippulahjakkuutta ja kansainvälistä yhteistyötä (tammikuu 2021)

Tämän kuun Selvät Sävelet -jaksossa pohditaan huippulahjakkuutta ja kansainvälistä yhteistyötä.

Seinäjokelainen 14-vuotias Juho Ranta-Maunus voitti hiljattain arvostetun Young Guitarist of the Year -palkinnon. Tässä jaksossa meillä on mukana keskustelemassa hänen opettajansa Antti Honkanen Etelä-Pohjanmaan musiikkiopistosta.

Toisena aiheena puhutaan siitä, mikä on musiikin opetuksen tila Euroopassa ja muissa Pohjoismaissa, ja miksi yhteistyö on tärkeää. Tästä aiheesta meille lisää kertoo Suomen musiikkioppilaitosten liiton toiminnanjohtaja Timo Klemettinen, joka on aikaisemmin toiminut myös Euroopan musiikkioppilaitosten liiton toiminnanjohtajana sekä muissa kansainvälisissä vastuutehtävissä.

Lue lisää: 14-vuotias suomalainen on maailman paras nuori kitaristi – Juho Ranta-Maunus: ”Tuntuu tosi mahtavalta” (Yle)

*****

Selvät Sävelet: jakso 00

 

Tervetuloa Selvät Sävelet -podcastin pariin. Tässä podcastissa puhutaan suomalaisesta musiikinopetuksesta ja siihen liittyvistä asioista ja ilmiöistä. Alamme julkaisemaan jaksoja tammikuusssa 2021, mutta jo sitä ennen otetaan pieni katsaus erikoiseen vuoteen – 2020 – sekä Nuori Soittaa! -tapahtumaan, joka tänä vuonna järjestettiin ensimmäistä kertaa verkossa. Mukana jaksossa Katariina Liimatainen, Raine Tikkanen, Rauno Ampuja, Ilari Laakso ja Timo Klemettinen ja sen juontaa Mikko Kapanen. 

Selvät Sävelet -podcastia julkaisee Suomen musiikkioppilaitosten liitto.