Nuori Soittaa!

Nuori Soittaa! 2022 on tulossa

Tällä kertaa perinteikäs Nuori Soittaa! -tapahtuma järjestetään uudistetulla konseptilla.

*****

Nuori soittaa! -tapahtuma järjestetään tänä vuonna to 1.12. – pe 2.12. 2022. Tapahtuma on valtakunnallinen, mutta se toteutetaan paikallisesti:

  • To 1.12. on oppilaitosten oma päivä, jolloin Nuori soittaa! -oppilaitokset järjestävät avoimet harjoitukset ja/tai avointen ovien päivät. Harjoituksiin kutsutaan omia sidosryhmiä, vanhempia, mediaa ja paikallisia päättäjiä. Tapahtumassa soitetaan Finlandia-hymni oppilaitoksen itse valitsemalla kokoonpanolla (esim. kuoro-, orkesteri- tai duosovitus) siten, että Finlandia soi klo 18 ympäri Suomen.
  • Pe 2.12. on oppilaitosten vierailupäivä, jolloin yksi oppilaitos isännöi/emännöi 2-5 vierailua. Vierailujen aikana Nuori soittaa! -kokoonpanot soittavat ohjelmistonsa toisilleen sekä pedagogiselle raadille, joka muodostetaan oppilaitosten opettajista, rehtoreista ja mahdollisesti ulkopuolisista asiantuntijoista. Raadin kokoaminen on oppilaitosten vastuulla, mutta SML kontaktoi pyydettäessä paikallisia musiikkivaikuttajia, joita toivotaan raatiin mukaan.

SML koordinoi hankkeen toteuttamista, tiedottamista ja viestintää sekä kutsuu tapahtumalle suojelijat tunnetuista musiikki- ja kulttuurialojen vaikuttajista. Suojelijoina ovat ainakin opetusministeri Li Andersson, Kulta ry:n pääsihteeri Rosa Meriläinen ja kapellimestari Atso Almila. Alueellisia variaatioita on mahdollista toteuttaa ja samalla poiketa SML:n sapluunasta, mutta niiden koordinointivastuu on paikallisilla toimijoilla. Finlandian yhteinen soittoaika on kuitenkin viestinnällisistä syistä toivottavaa pitää kaikkilla alueilla samana.