Musiikki­oppi­laitos­kirjasto­laisten webinaari ke 18.3.2020

Musiikkioppilaitoskirjastolaisten webinaari ke 18.3.2020 klo 13.00-14.30: Alma-asiaa

Musiikkioppilaitoskirjastolaisten yhteinen toimintaryhmä MUSKA järjestää järjestyksessään toisen webinaarinsa keskiviikkona 18.3. klo 13.00 alkaen. MUSKA-webinaarien on tarkoitus käsitellä kirjastolaisten piiristä tulleita ajankohtaisia aiheita, esitellä kiinnostavia uutuuksia musiikkikirjastojen maailmasta, järjestää koulutustilaisuuksia ja kaikista tärkeimpänä, toimia tiedonjakajana ja yhteisöllisyyden rakentajana.

Webinaarissa on tällä kertaa yksi iso aihe, kirjastojärjestelmä Alma erityisesti musiikin kuvailun ja tiedonhaun näkökulmasta. Suomessa osa korkeakoulukirjastoista otti Alman käyttöön joulukuussa 2019, ja seuraava aalto järjestelmävaihtoja tulee tapahtumaan heinäkuussa 2020. Alma-asioista tulevat meille kertomaan Tampereen yliopiston kirjastossa työskentelevät tietopalveluneuvoja Laura Järvinen sekä tietoasiantuntija Leeni Pukkinen. Laura on toiminut omassa organisaatiossaan Alma-kouluttajana ja osaa kertoa tiedonhausta ja sen eroavaisuuksista verrattuna Voyageriin ja Finnaan sekä antaa vinkkejä Alman konfigurointiin musiikin näkökulmasta. Leeni on pitkän linjan musiikinluetteloija, ja kertoo kokemuksiaan Alma-luetteloinnista.

Jotta tilaisuudesta saataisiin paras mahdollinen hyöty, on Lauralle ja Leenille mahdollisuus esittää kysymyksiä ennakkoon. Niitä voi lähettää 10.3. saakka osoitteeseen: jaska.jarvilehto@konservatorio.fi

Webinaarissa on varattu aikaa myös keskustelulle, voitte myös esittää webinaarin lopuksi toiveita tai aiheita seuraavia webinaareja varten.

Ilmoittautuminen webinaariin täällä: https://forms.gle/i6xy2LdRuvsVsdYR8

Webinaari järjestetään Skype for Business -kokouksena. Jos käytössäsi ei ole Skype for Business -sovellusta, tutustu tähän ohjeeseen: https://preview.tinyurl.com/ycmc5ksk