Lasten ja nuorten puheenvuoroja suomalaisesta kirjallisuudesta

Lasten ja nuorten taidekalenteri -hanke nostaa Aleksis Kiven ja suomalaisen kirjallisuuden päivänä esille lasten ja nuorten puheenvuoroja suomalaisesta kirjallisuudesta.

Hyvinkään kaupungin lasten ja nuorten kuvataidekoulun oppilaat Hiski Härkönen, Joose Kukkola ja Konsta Vasko käsikirjoittivat, ohjasivat ja editoivat videoelokuvan suomalaisesta kirjailijasta eri aikakausina. Pienoiselokuva dramatisoi miten kirjailijan työskentelyolot ovat 500 vuodessa muuttuneet.

Musiikin Suomalaisen kirjailijan eri aikakaudet -lyhytelokuvaan on säveltänyt ja esittänyt Ismo Virtanen. Elokuvan on kuvannut Hyvinkään kaupungin lasten ja nuorten kuvataidekoulun opettaja Tero Makkonen.

Katso video täältä: http://www.suomikalenteri.fi/lisaa-videoita/

Suomalaisen kirjailijan eri aikakaudet -elokuva on osa Lasten ja nuorten taidekalenteri -hanketta. Hankkeessa julkaistaan videoelokuvia, joiden pääroolissa ovat lapset ja nuoret taiteen tekijöinä. Elokuvat tekevät näkyviksi lasten tulkintoja suomalaisista liputuspäivistä, tarinoista, kulttuurista ja luonnosta. Taiteen perusopetusliiton Lasten ja nuorten taidekalenteri Suomi 100 -hanke on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Kalenteriin päivitetään kuukausittain uutta sisältöä.

Aleksis Kiven ja suomalaisen kirjallisuuden päivän kunniaksi www.suomikalenteri.fi -sivustolla nostetaan esille myös Suomen Sanataideopetuksen seuran TubeKirjaVink -hanke. Hankkeessa lapset ja nuoret laativat kaverikirjavinkkivideoita suosikkikirjoistaan sanataidekouluissa ja sanataideryhmissä eri puolilla Suomea. Kaverikirjavinkki vastaa kysymykseen: ”miksi tämä kirja minun mielestäni kannattaa lukea”. Hanketta koordinoi sanataideopettaja Riikka Linjama ja sitä rahoittaa Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Sanna Iston ja Sami Saramäen Maan alaiset -kirjaa vinkkaavat Vantaan sanataidekoulun sanataideopettaja Maami Snellmannin luotsaamana Simpparin kynäniekat Mona, Saga, Peppi, Vivian ja Emilia.

Katso myös joensuulaisen Sanarattaan, tamperelaisen Yöstäjien ja Ahjolan kansalaisopiston sanataideryhmien kirjavinkkivideot YouTubesta haulla TubeKirjaVink
Lisätietoja:

Tero Makkonen
Hyvinkään kaupungin lasten ja nuorten kuvataidekoulu, tero.makkonen@hyvinkaa.fi

Riikka Linjama
Sanataideohjaaja, Sanaratas, Joensuu, riikka.linjama@gmail.com, 040 7247246

Anu Hietala
Toiminnanjohtaja
Taiteen perusopetusliitto TPO ry
www.artsedu.fi

Vastaa