Rauman Poikasoittokunnan Vappumarssi soi Suomi 100 -kalenterissa

Tiedote  28.04.2017
Taiteen perusopetusliitto TPO ry

Rauman musiikkiopiston tuottama lyhytelokuva Rauman Poikasoittokunnan Vappumarssista on julkaistu Lasten ja nuorten taidekalenteri Suomi 100 -hankkeen verkkosivustolla http://www.suomikalenteri.fi. Elokuva tekee näkyväksi suomalaisen työn juhlaa, raumalaista kulttuuriperintöä sekä lasten ja nuorten musiikkikasvatuksen parissa tehtävää korkeatasoista työtä Raumalla. Elokuva on tuotettu yhteistyössä Taiteen perusopetusliiton ja Mediatalo Mediagentsin kanssa. Katso video taidekalenterin sivulla: http://www.suomikalenteri.fi/taidekalenteri/toukokuu-rauman-poikasoittokunnan-vappumarssi/

Rauman Poikasoittokunta on Pentti ”Pepe” Jalosen vuonna 1949 perustama nuorten puhallinorkesteri, joka on saavuttanut uransa aikana tunnustusta ja palkintoja niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Orkesterin perinteisiin kuuluu vuosittainen Vappumarssi Raumalla. Vappumarssissa nuoret soittajat pienistä koululaisista alkaen pääsevät soittamaan yhdessä Suomen parhaimmistoon kuuluvan edustusorkesterin kanssa. Tapahtumaa seuraa vuosittain toista tuhatta raumalaista ja se on tärkeä osa suomalaisen työn kunniaksi vietettävän vapun juhlintaa Raumalla. Tapahtuma luo paikallisidentiteettiä, vahvistaa yhteisöllisyyttä ja yhdistää eri sukupolvia.

Rauman Poikasoittokunnan Vappumarssi  on säilynyt vuosikymmenestä toiseen tuoreena, sillä nuoret valitsevat suurimman osan kappaleista itse. Tämän päivän poikasoittokunnassa esiintyy sekä poikia että tyttöjä ja orkesterin kapellimestarina toimii Anne Lehtomäki-Koskinen.

Vappumarssi on nuorille soittajille tärkeä tilaisuus päästä näyttämään ahkeran harjoittelun tuloksia muillekin kuin aktiivisille konserteissa kävijöille. Muun muassa ikätoverit ovat usein seuraamassa Vappumarssia. Nuorille Rauman Poikasoittokunta tekee nuorille tutuksi suomalaisen isänmaallisen musiikin perintöä. Vakiintuneeseen ohjelmistoon kuuluvat muun muassa Finlandia, Maamme-laulu ja Porilaisten marssi.

Lisätietoja:

Kapellimestari  Anne Lehtomäki-Koskinen
050 514 7510

Anu Hietala
Taiteen perusopetusliitto TPO ry
anu.hietala@artsedu.fi
045 3107 702

Rehtori Mira Ellmén
Rauman musiikkiopisto
mira.ellmen@rauma.fi
044 793 3550

Lue lisää Lasten ja nuorten taidekalenteri Suomi 100 -hankkeesta

http://www.suomikalenteri.fi

http://suomifinland100.fi/project/lasten-ja-nuorten-taidekalenteri-suomi-100/

Vastaa