Kalevalan päivän videoelokuvat_Lasten ja nuorten Suomi 100 taidekalenterissa

Hyvää Kalevalanpäivää 100-vuotiaassa Suomessa toivottavat Espoon ja Hyvinkään taidetta harrastavat nuoret!

Kalevalan päivänä eli suomalaisen kulttuurin päivänä 28.2.2017  on julkaistu kaksi uutta videoelokuvaa www.suomikalenteri.fi -sivustolla, joka on osa Lasten ja nuorten taidekalenteria ja Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Espoon musiikkiopiston 12-vuotias oppilas Pyry Paunio osallistui Kuule minä sävellän! –projektiin syksyllä 2015. Pyryn inspiraation lähteenä toimi kansalliseepos Kalevalan tarina Tuonelan virrasta. Syntyi sävellys sinfoniaorkesterille, Virran ylitys, joka esitettiin myös New Yorkin Filharmonikkojen yleisökasvatuskonsertissa.

Syksyllä 2016 sävellys jatkoi elämäänsä Tapiolassa. Se toimi innoittajana Espoon kuvataidekoulun digitaalisen ja videotaiteen sekä piirustus-maalausryhmissä. Samanaikaisesti Tapiolan nuoret sinfonikot työstivät teosta.

Aalto-yliopiston opiskelijan Eliel Kilkin koostama 6-minuuttinen video Virran ylitys kuvaa taidetta harrastavien nuorten arkea ja juhlaa. Video julkaistaan Kalevalanpäivänä  suomikalenteri.fi -sivustolla osana Lasten ja nuorten taidekalenteria sekä Suomi100-juhlavuoden ohjelmaa.

Katso video täältä http://www.suomikalenteri.fi/taidekalenteri/helmikuu-kalevala-elaa-virran-ylitys/

Hyvinkään lasten ja nuorten kuvataidekoulun oppilaat tulkitsivat liputuspäiviin liittyviä teemoja ja eläytyivät liputuspäivien taustalla olevien merkkihenkilöiden rooleihin.

Roolien hakemisesta ja muotokuvaan valmistautumisesta syntyi videoelokuvia, jotka päättyvät pysäytettyyn valokuvaan. Ensimmäinen videoelokuvista, ­tulkinta Kalevalan päivästä, on julkaistu osoitteessa: http://www.suomikalenteri.fi/lisaa-videoita/.

Videoelokuvan on ohjannut Tero Makkonen.

Lasten ja nuorten taidekalenterissa julkaistaan videoelokuvia, joiden pääroolissa ovat lapset ja nuoret taiteen tekijöinä. Tervetuloa tutustumaan lasten tulkintoihin suomalaisista liputuspäivistä, tarinoista, kulttuurista ja luonnosta. Lasten ja nuorten taidekalenteri Suomi 100 -hanke on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Kalenteriin päivitetään kuukausittain uutta sisältöä.

Lisätietoja:

 

Anu Hietala

Toiminnanjohtaja

Taiteen perusopetusliitto TPO ry

www.artsedu.fi

Vastaa