Ilmoittaudu mukaan kestävän kehityksen projektiin

Ilmoittaudu kestävän kehityksen kriteerien kehittämisen pilottioppilaitokseksi!

TPO-liitto edistää kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumusta ja hakee valtionavustusta kestävän kehityksen kriteerien suunnitteluun ja kestävän kehityksen sertifioinnin soveltamiseen myös taiteen perusopetuksessa.

Hankkeeseen ollaan hakemassa valtiorahoitusta vuosille 2018-2020 ja nyt etsitään alustavasti kiinnostuneita taiteen perusopetusta antavia oppilaita pilotoimaan kestävän kehityksen kriteerejä ja olemaan mahdollisesti mukana myös hankkeen ohjausryhmässä.

Hankkeen tavoitteet pähkinänkuoressa:

Kestävän tulevaisuuden rakentamisen avainkysymys on, mitä on hyvä elämä ja mitä oikeasti tarvitsemme ollaksemme onnellisia. Taiteen perusopetuksella on merkittävä rooli arvojen ja merkitysten synnyttäjänä. Kokemukset kulttuurista ja taiteen luomisesta tarjoavat lapsille, nuorille ja aikuisille kosketuksen aineetonta hyvinvointia tuottaviin asioihin. Oleellista on, että tämä potentiaali pystytään hyödyntämään mahdollisimman hyvin kytkemällä se kestävän elämäntavan oppimiseen. Hankkeen tavoitteena on taiteen perusopetuksen kestävän kehityksen kriteerien, arviointityökalujen ja niiden käytön tukimateriaalin rakentaminen.

Kestävän kehityksen kriteerien laatiminen pyritään kytkemään osaksi uusien opetussuunnitelman jalkauttamista sekä vuosina 2019-2020 päivitettävää Virvatuli-itsearviointimallia. Hankkeen kehitystyön toteutuksesta vastaavat Taiteen perusopetusliitto, OKKA-säätiö ja Osuuskunta Eco-One. OKKA-­säätiö ja Eco-­One ovat olleet rakentamassa perusopetuksen ja vapaan sivistystyön oppilaitosten kestävän kehityksen sertifiointia ja toteuttaneet kestävän kehityksen kasvatuksen kehitystyötä ja koulutusta yli 15 vuoden ajan.

Tervetuloa mukaan kriteerien kehitystyöhön!

Ilmoitathan kiinnostuksestasi viimeistään 17.11.2017 Anu Hietalalle: anu.hietala[at]artsedu.fi.

Vastaa