Lyhytelokuva vuodenajoista on lasten ja nuorten taidekalenterin lokakuun video

Lyhytelokuva Vuodenajat on mielikuvituksellinen tulkinta neljästä vuodenajasta. Sanataidekoulu Sydkustens ordkonstskola:n video julkaistaan lokakuussa lasten ja nuorten taidekalenterissa. Elokuvassa sanataideoppilaat muuttuvat eri vuodenajoiksi ja lähettävät toisilleen kirjeitä tutustuakseen toisiinsa paremmin. Samalla elokuva antaa kuvan siitä, miltä prosessi sanataidetunnilla voi näyttää.

Oppilaat tekevät tulkintansa vuodenajoista runomuodossa. Inspiraation lähteinä ovat oppilaiden omat kokemukset Suomen luonnosta ja perinteistä. Luonnon rytmi ajautuu teksteihin sanavalintojen ja tunnekuvausten kautta. Samalla lyhytelokuva kommentoi avoimen ja uteliaan kommunikoinnin tärkeyttä., On hyvä välillä karistaa ennakkoluuloja ja muistaa kysyä kysymyksiä. Haluamme osoittaaa, että ennakkoluulojen karistaminen on yksi taiteen vahvuuksista. Kaikki tekstit ovat oppilaiden itse kirjoittamia.

Katso video täältä: http://www.suomikalenteri.fi/taidekalenteri/lokakuu-arstiderna/

Vuodenajat -videoelokuva on Lasten ja nuorten taidekalenteri -hankkeen lokakuun video. Lasten ja nuorten taidekalenterissa julkaistaan videoelokuvia, joiden pääroolissa ovat lapset ja nuoret taiteen tekijöinä. Elokuvat tekevät näkyviksi lasten tulkintoja suomalaisista liputuspäivistä, tarinoista, kulttuurista ja luonnosta. Taiteen perusopetusliitton Lasten ja nuorten taidekalenteri Suomi 100 -hanke on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Kalenteriin päivitetään kuukausittain uutta sisältöä.

Lasten ja nuorten taidekalenteri Suomi 100 -hanke ja verkkosivusto www.suomikalenteri.fi

Vuodenajat-videoelokuvan tekijätiedot
tuotanto Sydkustens ordkonstskola tuottaja Iréne Poutanen esiintyjät Cedrik Packalén, Lilja Kalliala, Milla Pennanen, Matias Pennanen, Annika Salorinne videon työpajaohjaaja Maja Ottelin käsikirjoitus Maja Ottelin ja Iréne Poutanen kuvaus ja ääni Rasmus Tåg ohjaus Iréne Poutanen leikkaus Marina Saanila maski ja rekvisiitta Nina Tikkanen tekstit Mauritz Olander, Cedrik Packalén, Lilja Kalliala, Milla Pennanen, Matias Pennanen, Annika Salorinne Musiikki Bensounds.com käännökset Mikko Kapanen ja Ida Forsman

Vastaa