Lyömäsoitinten teemavuosi 2022

Lyömäsoitinten teemavuosi Suomen musiikkioppilaitosten liitossa

Suomen musiikkioppilaitosten liitto (SML) on perinteisesti järjestänyt erilaisille instrumenteille ja instrumenttiryhmille teemavuosia kiinnittääkseen huomiota niiden erityisluonteeseen ja -tarpeisiin. Vuonna 2022 SML paneutuu toiminnassaan lyömäsoittimiin.

Tälle sivulle päivitetään teemavuoden aikana lisää materiaalia.

Lyömäsoitinten koulutuspäivä järjestettiin 27.10.2022 Pop & Jazz Konservatoriolla Helsingissä.

Kuuntele lyömäsoitinten teemavuotta käsittelevä Selvät Sävelet -podcastjakso täältä.

Rumpusetti- ja lyömäsoitinopettajien yhteinen koulutuspäivä Tampereella

Suomen lyömäsoitintaiteiden yhteisö ry (PAS Finland) ja Suomen musiikkioppilaitosten liitto (SML) järjestivät rumpusetti- ja lyömäsoitinopettajien yhteisen koulutuspäivän Tampereen konservatoriolla keskiviikkona 23.3.2022.

Koulutuspäivä oli osa Suomen musiikkioppilaitosten liiton teemavuotta 2022.

Koulutuspäivänä osallistujia koulutti kaksi alan huippua

  • George Willis, apulaisprofessori ja lyömäsoitinosaston johtaja Länsi-Virginian yliopistosta
  • Jaska Lukkarinen, freelancemuusikko, opettaja ja musiikin jatko-opiskelija Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta ja Helsinki Drum Academysta.

Edellisten lisäksi ohjelmassa oli ajankohtaiset rumpusetti- ja lyömäsoitinmaailman kuulumiset sekä presentaatioita lyömäsoitinten kentältä.

Päivä huipentui Tampereen konservatoriolla järjestettyyn lyömäsoitinkonserttiin, jossa kuultiin monityylinen musiikkiesitys. Esiintyjät olivat SibA Percussion Ensemble (Sibelius- Akatemia)  ja TreTonus (Tampereen Konservatorio ja Tamk/musiikki). Konsertti pidettiin konservatorion Pyynikkisalissa.