SML-blogi: Oi nouse!

Sanna Saarinen, Musiikkiopisto Juvenalian rehtori ja SML:n hallituksen puheenjohtaja

Oi Nouse!

Vuosi sitten istuttiin Kapasen Mikon kanssa Sandelsinkadun kokoushuoneessa jutustelemassa joululauluista ja toki muistakin tärkeistä asioista. Liiton puheenjohtajan saappaat olivat eteisessä odottamassa. 

Tänään tuo hetki tuntuu eiliseltä ja vuosien takaiselta – yhtäaikaa. Suosikkijoululaulut ovat ja pysyvät, lunta ja lumitöitä on taas, mikä hienoa ja juurruttavaa. Saappaat on vedetty jalkaan ja aika paljon enemmän ne ovat olleet jalassa liittohommissa kuin lumitöissä. Kulunut vuosi on ollut melkoinen seikkailumatka. Jokainen hetki on ollut arvokas ja kiinnostava. Jotain tiesin, jotain aavistin, mutta vielä enemmän opin, yllätyin ja havahduin. Toimintakenttä on kovin tuttu, mutta samalla kovin tuntematon: mitä enemmän tietää, sitä enemmän haluaa tietää lisää. Valtava määrä viisaita ihmisiä ympärillä – milloin minkäkin organisaation pipo päässä – on tehnyt tästä vuodesta valtavan. Uuden oppiminen, syy-yhteyksien ymmärtäminen, ihmis- ja organisaatiomielen moninaisuuden ihailu ovat tuoneet paljon tekemistä, oppimista, onnistumisiakin. 

Musiikki on kaikkialla. Musiikkikoulutus on kaikkialla. Mikäpäs tässä on ollessa, eläessä ja resonoidessa. Meitä toimijoita on paljon ja kaikki olemme samalla asialla. Saada ihminen osalliseksi taiteen ja musiikin intouttavasta ja elähdyttävästä voimasta siellä, täällä ja tuolla – voiko hienompaa tehtävää olla?

Aamun kiuru korkeudessa soittaa!

Viime viikkoinen Nuori soittaa-tapahtuma toi näitä olennaisuuden hetkiä meille kaikille, läsnä ollen tai verkon välityksellä. Ainolan miehen teos sai arvoisiansa tulkintoja juuri niin moninaisina kuin meidän kenttämme on. Mitä luovuutta, millaisia tulkintoja! Musiikin ilo varmasti jälleen moninkertaistui näiden esitysten ja oppimisten kautta. Ja kiitos somen, me kaikki voimme elää tätä hyvää yhdessä. Kiitos teille kaikille, jotka olette olleet mahdollistamassa näitä valloittavia ja liikuttavia esityksiä ympäri maata. Kiitos kuuluu myös kaikille teille, jotka olette opastaneet, kantaneet ja opettaneet tässä musiikkijärjestöjen hangessa (ei umpi) elämisessä; täällä ja siellä on hyvä olla. 

Sun päiväs koittaa!

Tehdään tulevasta vuodesta vielä parempi musiikkikoulutuksen vuosi: yhdessä osaamme vielä enemmän. 

Suomalaisen musiikin ja Jean Sibeliuksen päivänä on hyvä tehdä lumitöitä. Saapasrasvaa kenkiin ja hankeen. 
Tiedätte kyllä, mikä teos päässä soi.

Rauhaisia joulun ajan hetkiä teille kaikille toivottelee SannaS