TPO-talvikalenteri 2021

Suomen musiikkioppilaitosten liitto kutsuu taiteen perusopetuksen toimijat tekemään vuoden 2021 joulukuussa julkaistavaa TPO-talvikalenteria. Kalenteri julkaistaan verkossa ja joulukalenterin tavoin joka päivä esille asetetaan uusi video musiikkeineen.

Talvikalenterin tarkoitus on edistää alueellista TPO:n yhteistyötä sekä monitaiteellisten taideteosten tuottamista ja pedagogiikkaa. Hankkeen ensimmäinen vaihe keskittyy musiikkiin. Sen jälkeen mukaan valittujen oppilaitosten toivotaan tekevän yhteistyötä muiden taiteenalojen paikallisten TPO-oppilaitosten kanssa.

Prosessi ja aikataulu

 • Hanke alkaa keväällä 2020, jolloin avataan kappale- ja esiintyjähaku. Hakuaikaa on 30.9.2020 asti. Mukaan voi hakea
  • esiintyjäryhmäksi
  • uudella joulu- tai talvikappaleella
  • uudella joulu- tai talvikappaleella ja sen esiintyjäryhmäksi
  • jo toteutetulla laadukkaalla videolla, joka täyttää hankkeen kappalekriteerit
 • Kappaleet olisi hyvä toimittaa ilmoittautumisen yhteydessä, mutta kuitenkin viimeistään 30.9.
 • Syksyn 2020 aikana valitaan kappaleet, esittäjät ym. ja tehdään tarvittavat sovitukset. Sen jälkeen valmistetaan piano/laulu -demonauhat, joiden avulla muiden taiteiden TPO-oppilaitokset pääsevät suunnittelemaan kalenteriin omia sisältöjään.
 • Kevään 2021 aikana tehdään äänitykset ja muita taiteita edustavat TPO-oppilaitokset valmistavat sisällöt kalenteria varten.
 • Syksyn 2021 aikana valmistetaan kalenteriin mukaan tulevat videot.
 • Kalenterin ensimmäinen luukku avautuu 1.12.2021.

Kappaleet ja esiintyjät

Kaikkien kappaleiden tulee olla uusia ja TPO:n piirissä tehtyjä joulu- ja talvikappaleita. Oppilaitos sopii kappaleiden käyttöoikeudet. Sovituksista vastaa SML (Timo Klemettinen) tai oppilaitoksen osoittama henkilö, jolloin sovituksista aiheutuvista kuluista vastaa oppilaitos.

SML:n nimeämä asiantuntijaryhmä valitsee mukaan tulevat kappaleet ja esiintyjäryhmät avoimen haun kautta. Keskeisintä valinnassa on musiikillinen sisältö ja toteutus. SML toivoo kappaleita eri puolilta maata ja myös muilla kielillä kuin suomeksi.  

Äänitys ja videointi

Kalenteriin mukaan tulevat äänitteet tehdään Varistoteles-studiolla ja levyn tuottajana toimii Markku Veijonsuo. Alle 30 henkiset ryhmät tekevät äänitykset studiolla, mutta isommat kokoonpanot voidaan äänittää oppilaitoksen omissa tai paikkakunnan muissa tiloissa.

Ajatuksena on, että kalenterissa julkaistavat videot tuotetaan ammattimaisesti hankkeen budjetin puitteissa.

Talous

SML vastaa hankkeen pohjabudjetista, jonka avulla tuotetaan kalenteria varten tehdyt äänitteet, julkaisualusta ja graafinen ilme.

Mukaan tulevat TPO-oppilaitokset vastaavat omista palkka- ja matkakuluistaan. Oppilaitoksia kannustetaan hakemaan avustusta esim. OPH:n kehittämisrahoista kalenterin monitaiteellisten sisältöjen tuottamista varten.

ILMOITTAUTUMISET 30.9.2020 MENNESSÄ VERKKOLOMAKKEELLA

Lisätietoja

Lisätietoja ilmoittautumisesta

Tuottaja-tiedottaja
Mikko Kapanen
Puh. +358 45 7873 6268 (ma-to)
mikko.kapanen@musicedu.fi

Lisätietoja itse hankkeesta (elokuun 2020 alkaen)

Timo Klemettinen
timo.klemettinen@musicedu.fi

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.64 MB]