SML-blogi: Den blomstertid nu kommer

Det här är dagarna då många sjunger Den blomstertid nu kommer (Suvivirsi). Konserter har hållits och avgångsbetyg har skrivits. En del elever tackar för sig och färden bär vidare mot nya utmaningar. Vad tar eleverna med sig när de lämnar musikinstitutet? Vilka saker finns i ryggsäcken?

Jag hoppas att det finns gott om härliga minnen, fina vänner, ett öppet sinne och mångsidiga möjligheter att fortsätta musicera. Jag hoppas vi har lyckats bidra till ett gott självförtroende hos eleven, gett stadiga rötter som håller i blåsten men samtidigt vingar som bär. Det här gäller musikaliskt men minst lika mycket i livet i största allmänhet.

Vi är med och formar väldigt många unga människor i Finland och delar ett ansvar att skapa trygga och glada människor i vårt land. Och jag tycker vi gör ett fint arbete. Vi ska fortsätta att locka flera barn och unga med i vår verksamhet, oberoende av till exempel funktionsvariationer, socioekonomisk- eller geografisk bakgrund. På så sätt bidrar vi till ett bättre Finland.

Nu nalkas ljuvlig sommar, då gräs och gröda gror. Nu skall vi försöka få elev- och lärarlistorna gjorda, rumsfördelningen genomgången och arbetsbordet kanske litet uppstädat. Sen nalkas den ljuvliga sommaren. Jag hoppas i alla fall att jag hinner ligga i en roddbåt och bara lyssna på naturens musik en stund i sommar.

Lycka till med slutspurten och ha sen en skön och avkopplande sommar!

Patrik Smulter

Styrelsemedlem FMF

Rektor för Musikinstitutet Kungsvägen