FMF-bloggen | Nya vindar

Det har hänt mycket inom FMF (SML) det senaste året och nya vindar blåser inom förbundet. Eija Kauppinen har tillfälligt tagit över som verksamhetsledare efter Timo Klemettinens långa och förtjänstfulla period. Nu söker förbundet efter en ny verksamhetsledare för år 2022. Sprid informationen och diskutera med kolleger och bekanta som eventuellt kunde vara intresserade och lämpliga för jobbet. Det är ett viktigt och centralt jobb för att utveckla musikutbildningen och musiklivet i Finland.

På förbundsdagarna i Tammerfors den 17 – 19.11.2021 kommer vi också att välja en ny ordförande för FMF. Diskutera det här också inom era egna forum och fundera över lämpliga kandidater som kan tänka sig att ställa upp. En par styrelseplatser kommer också att bli lediga så fundera om du själv eller någon du känner kunde eller borde ställa upp.

Nyt olisi tärkeätä, että me kaikki osallistutaan liiton tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Tulevilla liittopäivillä keskustellaan SML:n tulevaisuudesta. Millaisella organisaatiolla, jäsenistöllä ja johtamisella SML tähtää tulevaisuuteen? Tule mukaan vaikuttamaan asiaan. Tämän lisäksi FiSME on mm. SML:n kanssa laatinut todella hienon ohjelman Tampereelle, joten kannattaa todellakin tulla paikan päälle.

Den här corona-tiden har varit en rätt tung period för många, kanske i synnerhet för rektorerna. Pressen har varit stor på oss att göra många snabba beslut, och också att kunna motivera dem. Vi har fått fin hjälp av varandra genom till exempel rektorskaffena på distans men jag hoppas att förbundsdagarna också kan tjäna som ett andhål för rektorerna och ge en möjlighet till att träffas, stöda varandra och dela erfarenheter med andra.

Sköt om er och vi ses!

Patrik Smulter

Styrelsemedlem i FMF

Rektor för Musikinstitutet Kungsvägen