Alueellinen rehtoritapaaminen Vaasassa 15.6.2018

 

Kuvassa: Kiprianoff Niina, Kaisa Kuula-Bullat, Timo Klemettinen, Rea Warme-Korpinen, Hannele Piippo-Fair, Tomas Holmström, Minni Ilmonen, Nina Rissanen, Raimo Päiväläinen, Bo-Anders Sandström, Rolf Nordman, Jouni Auramo ja Matti Vänttinen

 

SML:n perinteeksi muodostunut alueellinen rehtoritapaaminen järjestettiin viime viikolla Vaasassa. Ympäröivien alueiden musiikkioppilaitokset olivat hyvin edustettuina ja jotain tapahtuman suosiosta kertoo se, että kun SML:n hallitus lasketaan mukaan, oli pöydän ympärillä 19 rehtoria keskustelemassa niin ajankohtaisista kuin ajattomista aiheista, jotka koskettavat musiikkiopistojen toimintaa. Keskustelussa olivat mm. oppilasvalinnat ja niiden erot ja yhtäläisyydet, oppilaitosten ja SML:n kuulumiset ja tietenkin myös OPS-uudistus, joka on väittänyt osaltaan koko toimintaa viimeisen reilun vuoden ajan. Keskustelua oli myös alueellisista nuoriso-orkestereista.

Erityisen tapahtumasta teki se, että sen yhteydessä yhdessä juhlistettiin Vaasan Kuula-opiston pitkäaikaisen rehtorin ja SML:n ansioituneen monikautisen hallituksen jäsenen Rolf Nordmanin uraa hänen eläkkeelle jäämisen johdosta. Illallisen aikana Rolf kertoi muistojaan musiikinopetuksesta Vaasassa, erilaisista vaiheista SML:n historiassa ja myös vaasalaisesta Jazzista, jossa hän on aktiivinen toimija ja josta hän on kirjoittanut kaksikielisen kirjan ”Jazz i Vasa – Jazz Vaasassa”.