Vuoden puhallin­orkesteri 2017 löytyy jälleen Savosta

Suomen Puhallinorkesteriliitto on myöntänyt Vuoden puhallinorkesteri –tunnustuspalkinnon kuopiolaiselle Haapaniemen Nuorisopuhallinorkesterille. Tunnustus jaetaan Valtakunnallisilla Puhallinpäivillä Helsingissä 17.3.2018. Vuoden puhallinorkesteri –palkinto myönnetään harrastemusiikin parissa toimivalle puhallinorkesterille, joka on erityisesti ansioitunut palkitsemisvuotta edeltävänä vuotena.

Haapaniemen Nuorisopuhallinorkesterin pitkäjänteinen ja tavoitteellinen työ palkittiin viime vuonna Puhallinorkestereiden SM -kilpailujen C -sarjan voitolla. Orkesteri on erittäin aktiivinen esiintyjä kotipaikkakunnallaan Kuopiossa.

Syksyllä 2017 Haapaniemen Nuorisopuhallinorkesteri oli mukana toteuttamassa Röllimäistä meininkiä -lastenkonserttisarjan yhteistyössä Haapaniemen 4-5 -musiikkiluokkien ja solistien kanssa. Konsertit olivat yleisömenestys niin Kuopiossa, Varkaudessa kuin Iisalmessakin.

Haapaniemen Nuorisopuhallinorkesteri teki yhteistyötä myös paikkakuntansa muiden puhallinorkestereiden kanssa. Yhdessä toteutettiin puhallinpäivä ja Puhaltajien joulu -konsertit.

Haapaniemen Nuorisopuhallinorkesterin kapellimestarina toimii Harri Ulmanen.

Vuoden puhallinorkesteri -palkinto on tähän mennessä myönnetty seuraaville orkestereille:

Tuulimyllyn Puhaltajat (kotipaikka Säkylä)
Montolan puhallinorkesteri (Lappeenranta)
Ikaalisten Nuoriso-orkesteri
Outokummun Puhallinorkesteri
Rantasalmen puhallinorkesteri
Karelia-Puhallinorkesteri (Helsinki)
Varkauden soittokunta

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Suomen puhallinorkesteriliitto, puheenjohtaja Raine Ampuja: puh. 040 507 7799 tai sihteeri Tiiu Tuominen puh. 040 963 7701

Harri Ulmanen puh. 044 057 4193 harri.ulmanen@kuopionkonservatorio.fi

Kuva: Harri Ulmanen