Soittajaksi ammattilaisten Puhallinsinfonikkoihin?

Soitonopettaja tai muusikko: ilmoittaudu mukaan Suomen Puhallinsinfonikkoihin!

Suomen Puhallinsinfonikot (Finnish Symphonic Wind Professionals) on vuonna 2014 perustettu, musiikkioppilaitoksissa ja korkeakouluissa opettavien soitonopettajien ja muiden musiikin ammattilaisten sinfoninen puhallinorkesteri.

Orkesteri koostuu noin 50 muusikosta ja se kokoontuu konsertoimaan periodiluontoisesti kaksi kertaa vuodessa. Suomen Puhallinsinfonikot tarjoaa soittajilleen haasteellisen ja korkeatasoisen, sinfoniselle puhallinorkesterille sävelletyn ohjelmiston. Puhallinsinfonikot on myös esiintynyt solistien kanssa ja toteuttanut klassisen ohjelmiston lisäksi muun muassa konsertin jazztrumpetisti Tero Lindbergin kanssa. Konserttiarviot ovat olleet erittäin positiivisia ja kiitosta on tullut myös muilta ammattilaisilta, esimerkiksi Lieksan vaskiviikkojen ja Puhallinpäivien esiintymisten jälkeen.

Periodit suunnitellaan maantieteellisesti eri puolille Suomea. Konserteissa tehdään yhteistyötä aina paikallisen musiikkioppilaitoksen tai nuoriso-orkesterin kanssa. Pedagogisena tavoitteena on tarjota hienoja musiikillisia elämyksiä nuorille soittajille sinfonisen puhallinmusiikin saralla, johon ei kaikilla alueilla ole paikallisesti muuten mahdollisuutta. Erityisesti kiitosta ovat saaneet periodit, joissa soitonopettaja on ollut mukana Puhallinsinfonikoissa, oppilas on kuunnellut konsertin ja päässyt lopuksi yhteisnumeroon itse soittamaan.

Vuonna 2019 Suomen Puhallinsinfonikkojen periodit ovat helmikuussa Joensuussa ja Lieksan vaskiviikoilla heinäkuussa. Jokaiselle periodille valitaan muusikot ilmoittautumisten perusteella ja marraskuun 2018 aikana kerätään ilmoittautumiset Joensuun periodille 8.-10.2.2019. Esimerkiksi soitonopettajat ovat hyödyntäneet orkesteriperiodeja koulutuspäivinä.

Kapellimestareina toimivat orkesterin perustajat, Sibelius-Akatemiasta valmistuneet diplomikapellimestarit Anna-Leena Lumme (MuM, Pirkanmaan musiikkiopisto, trumpetinsoiton lehtori-kapellimestari, Vuoden Pinna 2017) ja Marjo Riihimäki (MuM, sotilasmusiikkialan intendentti).

 

Lisätietoja ja ilmoittautuminen periodille:

Suomen Puhallinsinfonikot ry
Finnish Symphonic Wind Professionals
info@fswp.fi
Tel. +358 50 3610431 (Marjo Riihimäki)

Puhallinsinfonikkojen www-sivu: fswp.fi

YouTube-kanava: https://www.youtube.com/channel/UCVlzi23rNLX3l5pVI1l_2wA

Meidät löydät myös Facebookista!