Haku Taideyliopiston avoimen yliopiston musiikin kursseille on auki – tutustu tarjontaan!

Taideyliopiston avoimessa yliopistossa voit opiskella myös kesällä joko omaksi iloksi tai ammattitaitoasi kehittäen. Kesän 2024 opinnoissa on tarjolla laaja kirjo eri taiteenalojen kursseja.
Hakuaika kesän kursseille on 3.-19.4.2024. Ohessa poimintoja musiikin kurssitarjonnasta tulevana kesänä.

Musikaaliverstas – uuden musiikkiteatteriteoksen workshoppaus (3.6.-4.8.2024)
Kurssilla tutustutaan uuden musiikkiteatteriteoksen luomisprosessiin workshop-työskentelyn ja luentojen kautta. Opiskelija osallistuu kurssilla esiintyjänä yhden tai useamman uuden teoksen materiaalin työstämiseen yhdessä teoksen säveltäjän ja käsikirjoittajan kanssa. Workshop-työskentelyä johtaa ammattiohjaaja. Kurssi huipentuu materiaalin esittelyyn Musiikkiteatterifestivaalin workshop-katselmuksessa.

Oopperalaboratorio (16.5.-17.8.2024)
Oopperalaboratorio palaa R-talon konserttisalin lavalle myös tulevana kesänä elokuussa! Oopperalaboratoriossa keskitytään näyttämötyöskentelyn perusteisiin ja työstetään aarioita, duettoja ja ensemblekohtauksia sekä musiikillisesti korrepetiittorin johdolla, että erilaisten näyttelijäntyön harjoitteiden avulla. Kohtaukset ohjataan demoksi näyttämölle.

Lauluääntä kestävämmäksi (27.-29.5.2024)
Erityisesti luokanopettajille, musiikinopettajille ja varhaiskasvattajille sekä muille oman lauluäänenkäytön kehittämisestä kiinnostuneille suunnatulla kurssilla keskitytään opiskelijan oman lauluäänenkäytön kestävyyden ja ergonomisuuden kehittämiseen.

Kuoronjohdon perusteet (5.6.-16.8.2024)
Kurssilla harjoitellaan johtamaan ja harjoittamaan länsimaisen taidemusiikin kuoro-ohjelmistoa. Harjoitettava kuoro koostuu kurssin opiskelijoista, jolloin opiskelijat toimivat myös observoivina laulajina. Kurssi sisältää luentoja ja käytännön harjoittelua kuoronjohdon keskeisiin osa-alueisiin liittyen.

Gregorianiikka (Vihti, 21.-25.8.2024)
Tervetuloa keskiaikaisen musiikin maailmaan! Tule tutustumaan neumeihin eli vanhaan nuottikirjoitukseen, syventymään moodeihin ja laulamaan gregoriaanisia lauluja ja psalmeja.

Kurssien tiedot sekä muun tarjonnan löydät Taideyliopiston avoimen yliopiston kurssikalenterista.

Lukuvuoden 2024-2025 opinnot, joihin haetaan avoimen yliopiston kesähaussa

Musiikkiteatterin opintokokonaisuus, 10-30 op, 2024-2025
Musiikkiteatterin opintokokonaisuus on maisterivaiheen opiskelijoille suunnattu yhden lukuvuoden mittainen syventävä opintokokonaisuus, joka antaa valmiudet toimia esiintyjänä musiikkiteatteriproduktiossa.
Katso lisätiedot ja hakuohjeet Taideyliopiston opinto-oppaasta.

Vanhan musiikin tarjonta ja väyläopinnot avoimessa yliopistossa lukuvuonna 2024-2025
Vanhan musiikin väyläopintojen tavoitteena on perehtyä vanhan musiikin esittämiskäytäntöihin yksilöllisen instrumenttiopetuksen, yhteissoiton sekä erilaisten teoria- ja historiakurssien ja seminaarin avulla. Väyläopinnot koostuvat instrumenttiopinnoista (15 op) ja täydentävistä opinnoista (15 op).
Katso tarkempi listaus vanhan musiikin kursseista kurssikalenteristamme.

Inspiration Course in Global Choir leadership (academic year 2023-2024)
The purpose of the unit is to develop Global Choir leadership skills and approaches to working with the voice within the context of a global rhythmic choir.

Tutustu myös muuhun kurssitarjontaamme kurssikalenterissamme!  Opinnot maksavat 15 EUR / opintopiste.

Taideyliopiston avoin yliopisto tarjoaa monipuolista opetusta musiikin, teatterin, tanssin, kuvataiteen, taidehallinnon ja taidealan työelämävalmiuksien aloilta. Avoimessa yliopistossa voi suorittaa yksittäisiä kursseja tai laajempia opintokokonaisuuksia. Kurssit antavat mahdollisuuden tutustua taiteen korkeakouluopintoihin, täydentää ammatillista osaamista tai virkistyä taiteen parissa. Avoimen yliopiston opinnoista osa on verkkokursseja, osa edellyttää läsnäoloa.

Haku alkaa 3.4.2024 ja päättyy 19.4.2024. Kurssit ja hakuohjeet löydät kurssikalenterimme kautta. Tavoitat meidät osoitteesta avoin@uniarts.fi

Tervetuloa kursseille!

Ystävällisin terveisin,
Taideyliopiston avoimen yliopiston väki
avoin@uniarts.fi