LAHDEN KONSERVATORIO TÄYTTÄÄ 100 VUOTTA

Maamme vanhin edelleen toimiva musiikin perusopetusta ja ammatillista koulutusta antava musiikkioppilaitos, Lahden konservatorio, täyttää tänä syksynä 100 vuotta. Viipurin Musiikkikouluna vuonna 1918 perustettu ja Viipurin Musiikkiopistona maineeseen noussut oppilaitos muutti Lahteen vuonna 1940. 100-vuotissyntymäpäivää juhlitaan näyttävästi juhlaviikolla lokakuun alkupuolella sekä koko lukuvuoden kestävällä konserttisarjalla.

100 tuntia musiikkia lahtelaisten iloksi ympäri kaupunkia
Juhlaviikolla, ma – pe 8.- 12.10., konservatorion väki vie musiikkia yleisön luo. Konservatorion oppilaat, opiskelijat ja opettajat soittavat peräti 100 tuntia musiikkia keikoilla eri puolilla kaupunkia. Esiintymispaikkoina on kauppakeskuksia, yrityksiä, kahviloita, kouluja, sairaaloita ja hoivalaitoksia.

Juhlaviikolla musisoidaan myös konservatoriolla
Maanantaina 8.10. musiikkileikkikoulun opettajat ja soitinopettajien Monrepos-salonkiorkesteri pitävät pikkuväelle suunnatut synttärikonsertit Felix Krohn –salissa juhlistaen samalla myös konservatorion musiikkileikkikoulun 40-vuotissyntymäpäivää.

Tiistaina 9.10. konserttisalissa esiintyy jousisoittajien orkestereita ja yhtyeitä.

Konserttitalossa toimiva lounaskahvila sonnustautuu koko juhlaviikon ajaksi viipurilaiseksi musiikkikahvilaksi. Teemaan sopivien lounas- ja kahviherkkujen lisäksi asiakkaat saavat nauttia elävästä musiikista pitkin päivää.

Yllä mainitut konsertit ovat kaikille avoimia yleisötilaisuuksia. Juhlaviikon pääkonsertti järjestetään lauantaina 13.10., jolloin Felix Krohn -sali täyttyy kutsuvieraista.

Sympaattinen Concis-Fantti mukana menossa
Keväällä oppilaille järjestetyn ideakilpailun tuloksena Lahden konservatoriolla on nyt oma maskotti, Concis-Fantti. Suvaitsevuutta julistava ja halittava norsuhahmo piipahtaa ilahduttamassa yleisöä mahdollisimman monilla 100-tuntia musiikkia -keikoilla. Norsuhahmon ideoi konservatorion 12-vuotias huiluoppilas Neela Kuronen ja sen valmistivat kesän aikana tarpeistovalmistajat Leena Heininen ja Tuisku Närhi.

Juhlaviikon päätyttyä jatkuu konservatoriolla edelleen tiivis ja monipuolinen Concis100-konserttisarja, aina loppukevääseen asti.

Tapahtuma-ajat ja paikat:
Juhlaviikon 100 tuntia musiikkia –keikkakalenteri

Koko juhlavuoden konserttikalenteri

 

Tässä perustietoa konservatoriosta:

Lahden konservatorio antaa musiikkialan ammatillista toisen asteen koulutusta 45 opiskelijalle, musiikin perusopetusta n. 700 kouluikäiselle musiikin harrastajalle ja pitää musiikkileikkikoulua yli 400 alle kouluikäiselle lapselle. Konservatorio on siis paitsi ammatillinen oppilaitos, myös Suomen kahdeksanneksi suurin musiikin perusopetusta antava oppilaitos. Yhtiön palveluksessa on noin 40 päätoimista ja 25 sivutoimista opettajaa sekä kahdeksan hallinnon ja kiinteistönhoidon parissa työskentelevää henkilöä.

Konservatorion toiminnassa keskeistä ovat korkea laatu ja musisoinnin ilo. Yhtenä hyvänä ja vertailukelpoisena osoituksena konservatoriossa tehdyn työn laadusta on opiskelijoiden sijoittuminen jatko-opintoihin ja työelämään sekä kansainvälinen kilpailumenestys.

Konservatorio toimii vuonna 1954 valmistuneessa ja vuosina 2014 – 15 peruskorjatussa Lahden konserttitalossa.

 

Sirkku Lehti-Permanto
tuottaja – International Coordinator
Lahden konservatorio – Lahti Conservatory
Sibeliuksenkatu 8, FI- 15110 Lahti
+358 50 511 1061
sirkku.lehti-permanto@concis.fi