Tampereen pianokilpailulle innostunut vastaanotto

Lehdistötiedote 31.1.2017 | Tampereen pianoseura ry

Ensimmäistä kertaa järjestettävään valtakunnalliseen Tampereen pianokilpailuun haki 57 pianistia, mikä ylitti järjestäjien odotukset selvästi. Pianokilpailun yhteydessä järjestettiin sävellyskilpailu, jonka voittajateoksia esitetään pianokilpailussa. Sävellyskilpailun voitti Minna Leinonen.

Tampereen pianokilpailun 57 hakijasta odotetusti suurin osa on Sibelius-Akatemiasta ja ammattikorkeakouluista, mutta myös nuoria, 15–20-vuotiaita pianisteja on osallistujien joukossa useita. Järjestäjien mukaan osallistujien määrä ja laaja ikähaarukka kertoo siitä, että tieto kilpailusta on tavoittanut hyvin kaikki toivotut kohderyhmät.

— Olen hyvillä mielin siitä, että uusi kilpailumme on saanut näin innostuneen vastaanoton. Iso osallistujamäärä vaativaan kilpailuun kertoo hyvää suomalaisen pianismin tasosta ja ennakoi korkeatasoista kilpailua, iloitsee pianokilpailun järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Jani Aarrevaara.

Tampereen pianokilpailun yhteydessä järjestetty pirkanmaalaisille ja Tampereella opiskeleville tai opiskelleille säveltäjille tarkoitettu sävellyskilpailu ratkesi 27. tammikuuta. Suomen Säveltäjät ry:n kokoama jury valitsi kolme palkinnonsaajaa: Minna Leinonen teoksesta Sunken (1000 euroa), Tuomas Turriago teoksesta Jitters (600 euroa) ja Tero Lanu teoksesta Unilinnut (400 euroa). Jokainen Tampereen pianokilpailuun osallistuja valitsee jonkin palkituista teoksista välieräohjelmaansa.

Tampereen pianokilpailu järjestetään 24.4.–5.5.2017 Tampereen Musiikkiakatemiassa ja Tampere-talossa. Kuusijäseniseen tuomariston puheenjohtajana toimii säveltäjä Kimmo Hakola. Lisäksi tuomaristoon kuuluvat pianistit Liv Glaser (Norja), Paolo Giacometti (Hollanti), Mats Widlund (Ruotsi) sekä Sonja Fräki (Suomi) ja Kristiina Kask-Valve (Suomi).

Lisätietoja:
Jani Aarrevaara
Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja
Tampereen pianokilpailu 2017
www.tampereenpianokilpailu.fi
info@tampereenpianokilpailu.fi
040 065 4530

Vastaa