Taideyliopiston Sibelius-Akatemian avoimen yliopiston kursseja

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian avoimen yliopisto tarjonnassa on jälleen Kansanmusiikkipedagogiikan kurssi. Se oli viime vuonna hyvin pidetty ja toimii juuri täydennyskoulutuksena soitonopettajille. Kurssin kokoontumiset on jaksotettu viikonlopuiksi, joten osallistua voi eri puolilta Suomea. Tarjonnassamme on nyt ensimmäistä kertaa myös Barokkiakatemia, jonka puitteissa järjestetään vanhan musiikin viikonloppukursseja Kallio-Kuninkalan kurssikeskuksessamme. Olisi hienoa, jos voisitte välittää siitä tietoa musiikkiopistojen opiskelijoille. 

Alla lyhyet kuvaukset ja linkit varsinaisiin kurssikuvauksiin ja ilmoittautumisiin:

********************************

Kansanmusiikkipedagogiikan luovat menetelmät opettajan työssä (6op) 

Haluatko laajentaa osaamistasi kansanmusiikin parissa? Miten taipuvat polskat, sottiisit ja runolaulut luovan musiikinopetuksen tarpeisiin? Miten kansantanssin- ja musiikin uudet tuulet muuntuvat inspiraatioksi luoville prosesseille luokkahuoneisiin? Tule mukaan kansanmusiikin ilmiöitä luovasti soveltavalle kurssille ottamaan selvää!

Improvisaatio, säveltäminen, sovittaminen, kuulonvarainen musiikin hahmottaminen, sekä tanssin ja musiikin kiinteä suhde ovat luovan kansanmusiikkipedagogiikan kulmakiviä. Kurssi antaa valmiuden näiden asioiden opettamiseen erilaisissa oppimisympäristöissä sekä tarjoaa osallistujille syväluotaavaa oppia kansanmusiikin tyyleistä ja estetiikasta.

Taideyliopiston avoimen yliopiston kurssi on suunnattu musiikkipedagogeille, joilla on kiinnostusta laajentaa osaamistaan kansanmusiikin monipuolisesta käytöstä omassa opetuksessaan. Kurssille haetaan motivaatiokirjeellä, josta käy ilmi hakijan aiempi kokemus muusikkona ja pedagogina. 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: 

https://opintopolku.fi/app/#!/koulutus/1.2.246.562.17.422202598010

Tutustu myös muuhun kurssitarjontaamme:

https://sites.uniarts.fi/fi/web/avoinkampus/kurssit

****************************************

Barokkiakatemia

Vanha musiikki elää Suomessa suurta kukoistusta: konsertit myydään loppuun, periodisoitinten käyttö on lisääntynyt sinfoniaorkestereissa ja musiikkiopistoissa tarve vanhan musiikin pedagogialle on kasvanut. Samaan aikaan vanhan musiikin opiskelupaikkojen määrä Suomessa on kuitenkin vähentynyt.

Barokkiakatemia järjestää vanhan musiikin orkesteri/kamarimusiikkikursseja syksystä 2019 alkaen. Kursseilla painotetaan vuorotellen orkesterimusiikkia, kamarimusiikkia ja vokaalimusiikkia ja sisällöt toistuvat kahden vuoden sykleissä. Kaksivuotiset Barokkiakatemiaopinnot tarjoavat kattavan paketin keskeisiä vanhan musiikin tyylejä sekä teostyyppejä. Kurssit painottuvat soittamiseen, mutta kuhunkin kurssiin kuuluu myös soitettavaa tyyliä ja kulttuurillista kontekstia käsitteleviä luentoja. Kurssit ovat viikonloppuisin ja ne järjestetään Kallio-Kuninkalan kurssikeskuksessa. Haku kursseille tapahtuu Taideyliopiston avoimen yliopiston kautta 6.-20.8.2019.

Lisätietoja Barokkiakatemian kursseista ja ilmoittautuminen:

Barokkiakatemia: Barokkimusiikin satsi- ja analyysityöpaja (3 op)
https://opintopolku.fi/app/#!/koulutus/1.2.246.562.17.65887144031

Barokkiakatemia: Johdanto ranskalaisten barokkitanssien retoriikkaan (1 op)
https://opintopolku.fi/app/#!/koulutus/1.2.246.562.17.72836189257

Barokkiakatemia: Ranskalainen tanssisarja (2 op)
https://opintopolku.fi/app/#!/koulutus/1.2.246.562.17.90903673268

Barokkiakatemia: Henry Purcell aikalaisineen (2 op)
https://opintopolku.fi/app/#!/koulutus/1.2.246.562.17.75024543375

Tutustu myös muuhun kurssitarjontaamme:

Taideyliopiston avoimen yliopiston opinnot tarjoavat sinulle mahdollisuuden tutustua taideyliopisto-opintoihin, hyödyntää välivuotta tai kehittää ammattitaitoasi. Tarjolla kymmeniä erilaisia kuvataiteen, musiikin, teatterin ja tanssin alan kursseja ja laajempia opintokokonaisuuksia. Tutustu tarjontaamme ja löydä omasi.

Lukuvuoden 2018-2019 opetustarjontamme on nyt julkaistu verkkosivuillamme:

http://sites.uniarts.fi/fi/web/avoinkampus/kurssit

Ilmoittautuminen syksyn opetukseen tapahtuu 6. – 20.8. 2019