Sibelius Summer Academy

Sibelius Summer Academy -kesäkursseilla soivat puupuhaltimet, urut ja yhtyelaulu

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia tarjoaa kesä- ja elokuussa täyslaidallisen kansainvälistä huippuosaamista.

Sibelius Summer Academy on Sibelius-Akatemian kansainvälinen kesäkoulu, jonka kursseilla opettavat tunnustetut taiteilijat ja opettajat niin Sibelius-Akatemiasta kuin maailmalta. Sibelius Summer Academy toteutetaan ensimmäisen kerran kesällä 2019, jolloin tarjoillaan kurssit puupuhaltajille, urkureille ja laulajille. Sibelius Summer Academy tarjoaa kurssien yhteydessä kesä- ja elokuussa myös lähes kaksikymmentä konserttia Helsingin Musiikkitalossa, Helsingin kirkoissa ja muissa tiloissa. Konserttitarjonnan lisäksi tarjoutuu mahdollisuus tulla seuraamaan maailmanluokan musiikinopetusta paikan päälle, sillä iso osa opetuksesta on myös avointa yleisölle. 

Kesällä 2019 Sibelius Summer Academy tarjoaa kolme kansainvälistä kurssia.

Woodwinds-puupuhallinviikolle 1.-8. kesäkuuta saapuvat opettamaan muiden muassa Royal Concertgebouw-orkesterin ja Berliinin filharmonikkojen puupuhallinammattilaiset. Kurssille osallistuu lähes sata opiskelijaa Taideyliopistosta eri puolilta maailmaa. Puupuhaltimien juhlaviikko päättyy Feel Mozart -konserttiin, jossa Tapiola Sinfonietta, pianisti Iiro Rantala ja Sibelius-Akatemian puupuhallinopiskelijat  ja -opettajat yhdistävät voimansa Musiikkitalon konserttisalissa.

Organ Academy -kurssilla 1.-7. elokuuta paneudutaan muun muassa siihen, miten uruilla voi improvisoida musiikkia mykkäelokuviin. Aiheeseen on erikoistunut toinen kurssin kansainvälisistä opettajista, yhdysvaltalainen Peter Krasinski. Kansainväliseksi opettajaksi saapuu myös unkarilainen urkutaiteilija Balázs Szabó.

Grammy-palkittu lauluyhtye Theatre of Voices tulee opettamaan 19.-24. elokuuta. Klassiseen a cappella -lauluun keskittyvällä kurssilla opiskelijat pääsevät harjoittelemaan ohjelmistoa keskiajalta nykymusiikkiin. Opettamaan saapuvat kokoonpanon perustaja Paul Hillier, sopraano Else Torp, mezzosopraano Signe Asmussen, tenori Paul Bentley-Angell ja bassobaritoni Jakob Bloch Jespersen. Kurssi on avoin sekä lauluyhtyeille että yksittäisille laulajille.

Sibelius Summer Academy on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansainvälinen kesäkoulu, jonka kursseilla opettavat tunnustetut taiteilijat ja opettajat niin Sibelius-Akatemiasta kuin maailmalta. Kursseille voivat osallistua sekä akatemian opiskelijat että ulkopuoliset hakijat. Sibelius Summer Academy toteutetaan ensimmäisen kerran kesällä 2019. Tiedot yleisölle avoimista mestarikursseista täydentyvät tapahtuman verkkosivuille (www.sibeliussummeracademy.fi). 

www.sibeliussummeracademy.fi

www.facebook.com/sibeliussummeracademy

#sibeliussummeracademy