Sibelius-Akatemian maakuntahanke

HAE MUKAAN SIBELIUS-AKATEMIAN MAAKUNNALLISEEN MUSIIKKIOPPILAITOSYHTEISTYÖHÖN!

Maakuntahanke on Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen hanke, jonka toiminnan lähtökohta on tukea nuoria musiikinharrastajia ympäri Suomen ja tehdä pitkäjänteistä työtä innostuksen ja mahdollisuuksien lisäämiseksi koko maassa. Suomen Kulttuurirahaston kolmivuotinen rahoituskausi on nyt päättynyt ja nuorisokoulutuksen hanke toimii osapuolten omalla rahoituksella siten, että Sibelius-Akatemia korvaa opettajiensa palkkiot. Kokemusten ja palautteen perusteella tiedämme, että toivetta hankkeen ja yhteistyön jatkamiselle on.

Hankkeen idea on lähettää Sibelius-Akatemian opettajia maakuntavierailuille eri puolille Suomea. Vierailut on usein toteutettu viikonlopun ajan kestävinä mestarikursseina. Toiminta on suunnattu laajasti eri ikäisille ja tasoisille soittajille ja mukaan voi hakea millä tahansa soittimella (paitsi piano) ja tyylisuunnalla (klassinen, jazz, kansanmusiikki).

Opetusvierailuja toteutetaan kunkin lukuvuoden aikana noin 25 ja opetusviikonloput suunnitellaan jokaisen vierailupaikkakunnan lähtökohtien ja tarpeiden pohjalta. Vierailujen edellytyksenä on, että vierailevan opettajan lisäksi myös vierailupaikkakunnan ja seutukunnan opettajat ja muu henkilöstö osallistuvat tapahtuman suunnitteluun ja toteutukseen.

Voit hakea mukaan täyttämällä oheisen lomakkeen: https://my.surveypal.com/Maakunnallisen-nuorisokoulutuksen-opetusvierailun-haku-alkaen-2019. Linkin takaa löydät myös lisätietoa hankkeesta ja sen historiasta.

Hakemukset ottaa vastaan nuorisokoulutuksen koordinaattori Ella Anttila, ja päätöksen vierailuista tekee Sibelius-Akatemian varadekaani Olli-Pekka Martikainen. Vastaamme mielellämme lisäkysymyksiin koskien maakuntahanketta!

Parhain terveisin,

Ella Anttila

Nuorisokoulutuksen koordinaattori
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia
+358 50 4070 842
ella.anttila@uniarts.fi

A close up of a logo

Description automatically generated