Puhallinpäivät 2018

TIEDOTE 13.2.2018

Valtakunnalliset Puhallinpäivät 12.-18.3.2018 – varaa osallistujapassisi 18.2.2018 mennessä!

Musiikkitalossa järjestettävän Valtakunnalliset Puhallinpäivät 2018 –tapahtuman pedagogisen annin lisäksi konserttitarjonta tuo Helsinkiin huikean kattauksen puhallin- ja big band musiikkia suomalaisten ammattiorkesterien esittämänä.

 

Eri kohderyhmät on huomioitu: Poliisisoittokunnan konsertti on suunnattu lapsiperheille (alle 12-vuotiaat ilmaiseksi), Kaartin soittokunnan & Academy Windsin konsertti sinfonisen puhallinmusiikin ystäville ja  UMO Jazz Orchestra:n konsertti Randy Breckerin ja Mats Holmquistin tähdittämänä big band -faneille.

 

Lauantaina hemmotellaan kuulijoita uusien teosten esittelykonserteissa, joissa esiintyy puhallinorkestereita ja big bandeja. Mainittakoon, että solistina Suomen Puhallinsinfonikkojen konsertissa on maailmankuulu trumpetisti Adam Rapa.

 

Sunnuntaina nähdään ensimmäistä kertaa Musiikkitalon konserttisalissa kuviomarssia klo 10 alkaen! Nuoriso-orkesterien kavalkadin jälkeen on luvassa unohtumaton show, kun ruotsalainen energiapakkaus, multi-instrumentalisti Gunhild Carling valloittaa lavan klo 15 tapahtuman päätöskonsertissa.

 

 

Puhallinpäiväpassi ja lisätietoa osoitteesta: puhallinpaivat.fi

 

Yhteyshenkilö mahdollisiin haastattelujen järjestämiseen:

Marjo Riihimäki
p. 0503610431
helsinginpuhallinmusiikki@gmail.com
Puhallinpäivät 2018 viestintätiimi
puhallinpaivat.fi

 

 

TAUSTATIETOA

Suomen ensimmäiset valtakunnalliset puhallinpäivät pidettiin Hyvinkäällä huhtikuussa 1992. Valtakunnallisista puhallinpäivistä on tullut vuosien varrella puhallinmusiikin ammattilaisten ja harrastajien tärkein vuosittainen kokoontuminen.

 

Keväällä 2018 puhallinpäivät järjestetään Helsingissä ja järjestäjänä toimii Helsingin puhallinmusiikkiyhdistys. Helsingin puhallinmusiikkiyhdistys on perustettu kesällä 2016 ja sen tavoitteena on toimia yhdistävänä tekijänä puhallinmusiikin parissa työskentelevien eri tahojen välillä ja edistää puhallinmusiikin harrastuneisuutta erityisesti pääkaupunkiseudulla.

 

Tapahtuman tavoitteena on puhallinmusiikkikulttuurin kehittäminen ja vaaliminen erityisesti Uudellamaalla ja myös valtakunnallisesti. Puhallinpäivien laajentamisella koko viikon kestäväksi koulutus- ja konserttitapahtumaksi ​halutaan koota yhteen kaikki puhallinmusiikin parissa toimivat tahot.

 

Yhteistyökumppaneita ovat Puolustusvoimat (sotilassoittokunnat), Taideyliopiston Sibelius-Akatemia, Suomen Big Band -yhdistys,  Poliisisoittokunta, Suomen Puhallinorkesteriliitto (SPOL), Helsingin kaupunginorkesteri (HKO), UMO Jazz Orchestra, Suomen musiikkioppilaitosten liitto (SML), Helsingin konservatorio, soitinseurat, Soitinmusiikkiliitto ry, kustantajat ja soitinliikkeet, Helsingin seudun musiikkiopistot sekä Helsingin kaupunki.

 

Tapahtuman erityisenä kohderyhmänä ovat soitonopettajat ja kapellimestarit sekä nuoriso-orkesterien jäsenet ympäri maan. Tälle kohderyhmälle tarjotaan perinteisten konserttien ja ohjelmistoesittelyjen lisäksi monipuolisia seminaareja ja mestarikursseja. Uutena kohderyhmänä vuoden 2018 puhallinpäiville osallistuu laajasti myös big band- ja jazzkentän edustajia. Lauantaiaamupäivä sekä sunnuntain tarjonta on suunnattu erityisesti lapsiperheille.

 

Konserttikavalkadin toteuttaminen puhallinpäivien yhteydessä on myös uusi avaus, jolla houkutellaan lapsia ja nuoria puhallinorkesterimusiikin pariin ja tuetaan harrastuksen jatkumista aikuisikään saakka. Konserttikavalkadiin sisältyvä juniortattoo on kuviomarssiesitys, joka yhdistää yhteisöllistä orkesterisoittoa, liikettä ja hauskanpitoa, tulee olemaan ensimmäistä kertaa myös osana puhallinpäivien ohjelmaa.

 

VALTAKUNNALLISET PUHALLINPÄIVÄT 2018 -TAPAHTUMAN AIKATAULU

 

Ma 12.3.2018 Avajaisfanfaari klo 12,

Kapellimestarikurssi alkaa

Ti 13.3. Kapellimestarikurssi

ke 14.3.2018 kapellimestarikurssi, HKO:n kenraaliharjoitus klo 10 ja konsertti klo 19

To 15.3.2018: Mestarikurssit, luennot ja pedagogiset foorumit alkavat

HKO:n konsertti klo 19

Pe 16.3.2018: Mestarikurssit, luennot ja pedagogiset foorumit  jatkuvat Avajaiskonsertti klo 19: Gregor Wittin oktetto; avajaisklubi klo 21;

La 17.3.2018: Kutsu poliisi 112 –konsertti  klo 11, Kaartin soittokunnan ja Academy Winds -orkesterin Lord of the Rings -konsertti klo 16 sekä UMO & Randy Brecker klo 21;

Klo 10-15.30 Big band- ja puhallinorkesteriohjelmiston esittelykonsertteja, solistina Suomen Puhallinsinfonikkojen konsertisa trumpetisti Adam Rapa

Su 18.3.2018: Konserttikavalkadi klo 10, jossa esiintyjät nuoriso-orkesterilaisia ja big bandeja, mukana myös kuviomarssia; Päätöskonsertti klo 15 Gunhild Carling http://www.gunhildcarling.net/);

 

Vastaa