Nuorten Kansallinen Kontrabasso­kilpailu Lahden musiikki­opistolla 4. – 5.4.2020

Kilpailun järjestävät Suomen kontrabassoklubi ry ja Lahden musiikkiopisto, ja sen mahdollistaa Alfred Kordelinin säätiöltä saatu apuraha. Kilpailu on ensimmäistä kertaa kaksipäiväinen ja henkilökohtaisten sarjojen lisäksi on mukana kontrabassoyhtyesarja. Kyseessä on Suomen ainoa kilpailu kontrabasisteille. 

Henkilökohtainen kilpailu käydään neljässä sarjassa ikäluokittain. Kontrabassoyhtyesarjaan ei ole sarjajakoa, tavoite on saada mukaan nuorista basisteista koostuvia yhtyeitä mahdollisimman monta. Kilpailun säännöt, sarjajaot ja muut tarkemmat tiedot löytyvät kontrabassoklubi ry:n nettisivuilta, www.kontrabassoklubi.fi/Kilpailuun myös ilmoittaudutaan nettisivujen kautta ajalla 1.2. – 2.3.2020.

Tapahtuman ensisijaisena tarkoituksena on innostaa nuoria kontrabasisteja harrastuksensa parissa. Edellisissä kilpailuissa on ollut molemmissa yli 30 osallistujaa ympäri Suomen. Vuonna 2012 kilpailu käytiin Hämeenlinnassa ja vuonna 2016 Turussa. Vastaanotto on ollut innostunut ja tapahtuma hyvin lämminhenkinen, runsaslukuinen yleisö on kannustanut kilpailijoita innokkaasti. 

Bonuksena kilpailussa on mukana myös kaikille avoin jokerisarja. Sarjaan voi osallistua kuka tahansa, ainoa sääntö on, että esitettävät teokset on soitettava korkeintaan 1/4-kokoisella kontrabassolla. Nyt siis kaikki – kontrabasso soimaan!

Suomen kontrabassoklubi on toiminut vuodesta 1976. Viime vuosina klubi on panostanut nuoriin kontrabassonsoiton harrastajiin. Klubin on mm. järjestänyt yhteistyössä Sibelius-Akatemian kanssa Kontrabassoviikonloppuja. Vuoden 2018 tapahtumaan osallistui yli 80 harrastajaa ja ammattilaista. Viikonlopun yhteydessä oli Berliinin Filharmonikkojen kontrabasistin Esko Laineen mestarikurssi. 

Lisätiedot: www.kontrabassoklubi.fi