Konsertteja lapsille Puhallinpäivien yhteydessä

Musiikkitalossa järjestettävän Valtakunnalliset Puhallinpäivät 2018 –tapahtuma kutsuu lapset kuuntelemaan puhallinmusiikkia!

 

Helsingin poliisisoittokunta tuo ylikapellimestari Sami Ruusuvuoren johdolla lauantaina 17.3.2018 klo 11 Puhallinpäiville yhden sen suurimmista hittituotteista, Kutsu poliisi 112 -lastenkonsertin. Konsertti on maksuton alle 12-vuotiaille. Samoin lapsille on maksuton sunnuntaiaamun Nuoriso-orkesterien kavalkadi, jossa ensimmäistä kertaa Musiikkitalon konserttisalissa esitetään kuviomarssia klo 10 alkaen!

Lapsille soveltuu myös sunnuntai-iltapäivän show, kun ruotsalainen energiapakkaus, multi-instrumentalisti Gunhild Carling valloittaa lavan klo 15 tapahtuman päätöskonsertissa.

 

Helsingin poliisisoittokunnan konsertissa kuultavien tarttuvien musiikkiesitysten lisäksi esityksessä tarjoillaan hyödyllistä ja ihan välttämätöntäkin tietoa liikenteeseen, kiusaamiseen sekä sosiaaliseen mediaan liittyen. Osa konsertissa kuultavista musiikkikappaleista lienee lapsille jo ennestään tuttuja, mutta joukkoon mahtuu varmasti myös jotain uutta korvaan mukavasti tarttuvaa musiikkia. Helsingin poliisisoittokunnan lastenkonsertti sopiikin sisältönsä puolesta ihan kaiken ikäisille.

 

Valtakunnallisten puhallinpäivien yhteydessä järjestettävässä konserttikavalkadissa esiintyvät nuoriso-orkesterit eri puolilta Suomea. Luvassa on niin kuviomarssia esittäviä nuorisosoittokuntia, puhallinorkestereita ja big bandien osuus.

 

Vuoden 2018 Valtakunnalliset puhallinpäivät päättää vauhdikas ja taiturimainen Gunhild Carling. Gunhild on ruotsalainen jazzmusiikko ja multi-instrumentalisti, joka on tullut tunnetuksi mm. kyvystään soittaa kolmea trumpettia samanaikaisesti. Gunhild soittaa myös pasuunaa, nokkahuilua, säkkipilliä, laulaa ja steppaa. Tätä spektaakkelia ei kannata jättää väliin!

 

 

Lisätietoa osoitteesta: puhallinpaivat.fi

Liput konsertteihi: ticketmaster.fi, tai Musiikkitalon lipunmyynti

 

Yhteyshenkilö:

Marjo Riihimäki
puh. 0503610431
helsinginpuhallinmusiikki@gmail.com
Puhallinpäivät 2018 viestintätiimi
puhallinpaivat.fi

 

 

TAUSTATIETOA

Suomen ensimmäiset valtakunnalliset puhallinpäivät pidettiin Hyvinkäällä huhtikuussa 1992. Valtakunnallisista puhallinpäivistä on tullut vuosien varrella puhallinmusiikin ammattilaisten ja harrastajien tärkein vuosittainen kokoontuminen.

 

Keväällä 2018 puhallinpäivät järjestetään Helsingissä ja järjestäjänä toimii Helsingin puhallinmusiikkiyhdistys. Helsingin puhallinmusiikkiyhdistys on perustettu kesällä 2016 ja sen tavoitteena on toimia yhdistävänä tekijänä puhallinmusiikin parissa työskentelevien eri tahojen välillä ja edistää puhallinmusiikin harrastuneisuutta erityisesti pääkaupunkiseudulla.

 

Tapahtuman tavoitteena on puhallinmusiikkikulttuurin kehittäminen ja vaaliminen erityisesti Uudellamaalla ja myös valtakunnallisesti. Puhallinpäivien laajentamisella koko viikon kestäväksi koulutus- ja konserttitapahtumaksi ​halutaan koota yhteen kaikki puhallinmusiikin parissa toimivat tahot.

 

Yhteistyökumppaneita ovat Puolustusvoimat (sotilassoittokunnat), Taideyliopiston Sibelius-Akatemia, Suomen Big Band -yhdistys,  Poliisisoittokunta, Suomen Puhallinorkesteriliitto (SPOL), Helsingin kaupunginorkesteri (HKO), UMO Jazz Orchestra, Suomen musiikkioppilaitosten liitto (SML), Helsingin konservatorio, soitinseurat, Soitinmusiikkiliitto ry, kustantajat ja soitinliikkeet, Helsingin seudun musiikkiopistot sekä Helsingin kaupunki.

 

Tapahtuman erityisenä kohderyhmänä ovat soitonopettajat ja kapellimestarit sekä nuoriso-orkesterien jäsenet ympäri maan. Tälle kohderyhmälle tarjotaan perinteisten konserttien ja ohjelmistoesittelyjen lisäksi monipuolisia seminaareja ja mestarikursseja. Uutena kohderyhmänä vuoden 2018 puhallinpäiville osallistuu laajasti myös big band- ja jazzkentän edustajia. Lauantaiaamupäivä sekä sunnuntain tarjonta on suunnattu erityisesti lapsiperheille.

 

Konserttikavalkadin toteuttaminen puhallinpäivien yhteydessä on myös uusi avaus, jolla houkutellaan lapsia ja nuoria puhallinorkesterimusiikin pariin ja tuetaan harrastuksen jatkumista aikuisikään saakka. Konserttikavalkadiin sisältyvä juniortattoo on kuviomarssiesitys, joka yhdistää yhteisöllistä orkesterisoittoa, liikettä ja hauskanpitoa, tulee olemaan ensimmäistä kertaa myös osana puhallinpäivien ohjelmaa.

 

VALTAKUNNALLISET PUHALLINPÄIVÄT 2018 -TAPAHTUMAN AIKATAULU

 

Ma 12.3.2018 Avajaisfanfaari klo 12,

Kapellimestarikurssi alkaa

Ti 13.3. Kapellimestarikurssi

ke 14.3.2018 kapellimestarikurssi, HKO:n kenraaliharjoitus klo 10 ja konsertti klo 19

To 15.3.2018: Mestarikurssit, luennot ja pedagogiset foorumit alkavat

HKO:n konsertti klo 19

Pe 16.3.2018: Mestarikurssit, luennot ja pedagogiset foorumit  jatkuvat Avajaiskonsertti klo 19: Gregor Wittin oktetto; avajaisklubi klo 21;

La 17.3.2018: Kutsu poliisi 112 –konsertti  klo 11, Kaartin soittokunnan ja Academy Winds -orkesterin Lord of the Rings -konsertti klo 16 sekä UMO & Randy Brecker klo 21;

Klo 10-15.30 Big band- ja puhallinorkesteriohjelmiston esittelykonsertteja, solistina Suomen Puhallinsinfonikkojen konsertisa trumpetisti Adam Rapa

Su 18.3.2018: Konserttikavalkadi klo 10, jossa esiintyjät nuoriso-orkesterilaisia ja big bandeja, mukana myös kuviomarssia; Päätöskonsertti klo 15 Gunhild Carling http://www.gunhildcarling.net/

 

Vastaa