KATSELMUS NUORILLE NOKKAHUILUNSOITTAJILLE

Suomen nokkahuiluseura ry järjestää lauantaina 20.1.2018 katselmuksen, joka on tarkoitettu musiikkiopistoissa ja -kouluissa nokkahuilunsoittoa harrastaville lapsille ja nuorille. Katselmus on erinomainen tilaisuus saada esiintymiskokemusta ja palautetta omasta esiintymisestä sekä päästä kuuntelemaan muita nokkahuilisteja. Ilmoittautumislomake on tämän viestin lopussa.

Aika ja paikka

Katselmus järjestetään lauantaina 20.1.2018 klo 10-14.30 Oulun musiikkikeskuksessa, Tulindbergin salissa. Musiikkikeskus sijaitsee noin kilometrin päässä Oulun keskustasta osoitteessa Leevi Madetojan katu 1-3, 90140 Oulu.

http://www.oulunmusiikkikeskus.fi/kavijalle/tilat/tulindbergin-sali.html

Alustava aikataulu (tarkentuu vielä, riippuu osallistujien määrästä):

klo 9.00-10.00 kokeiluaikaa salissa
klo 10.00-14.00 katselmus (3-4 erillistä konserttia)
klo 14.00-14.30 raadin puheenvuoro

Kenelle katselmus on tarkoitettu?

Katselmukseen voivat osallistua yksittäiset nokkahuilistit mahdollisine säestäjineen sekä nokkahuiluyhtyeet. Katselmus on hyvä tilaisuus esittää tulevaa konserttiohjelmistoa tai uudelleen esittää jo esitettyä ohjelmistoa. Katselmus on kaikIlle ilmainen, myös Suomen nokkahuiluseuraan kuulumattomille.

Ilmoittautuminen

Katselmukseen ilmoittaudutaan täyttämällä tämän viestin lopussa olevan ilmoittautumislomakkeen tiedot torstaihin 21.12.2017 mennessä ja lähettämällä tiedot sähköpostitse osoitteeseen
puheenjohtaja@nokkahuilu.fi. Jos katselmukseen ilmoittautuneita on runsaasti, saatetaan siinä tapauksessa esitysten kestoa lyhentää.

Raati ja palaute

Kaikki esiintyjät saavat mukavan ja ammattitaitoisen raadin rakentavan palautteen ja kunniakirjan osallistumisestaan. Ja vaikka kyseessä ei olekaan kilpailu, voi raati halutessaan jakaa kannustuspalkintoja. Katselmuksen osallistujat saavat 10 euron alennuksen Oulun vanha musiikki -festivaalin klo 18 alkavan nokkahuilukonsertin pääsylipusta (ovh 15 eur). Ammattinokkahuilisteista koostuvassa raadissa on vuonna 2018 mm. nokkahuiluyhtye Q Consortin jäseniä.

Säestys ja esitykseen valmistautuminen

Katselmuksessa on käytettävissä säestyssoittimina cembalo ja flyygeli sekä säestäjä Laura Röntynen ilman erillistä korvausta. Jos esiintyjä käyttää katselmuksen tarjoamaa säestäjää, tulee nuotit olla lähetetty säestäjälle viikon 2 alussa, mieluiten sähköisesti. Esitystilaan pääsee tutustumaan lyhyesti ennen esitystä. Toki myös oman säestäjän käyttäminen on mahdollista. Viritystaso säestyksellisissä teoksissa on lähtökohtaisesti ns. korkea viritys, eli a=440/442 Hz. Esiintyjät voivat käyttää halutessaan myös äänentoistoa ja taustanauhaa.

Esiintyminen

Esiintymisaika siirtymisineen ja virityksineen on maksimissaan 10 minuuttia. Esitys voi olla myös lyhyempi ja se voi sisältää sooloteoksia, säestyksellisiä teoksia tai yhtyemusiikkia. Esitys voi koostua yhdestä teoksesta tai sen osasta/osista tai monesta erillisestä teoksesta. Esitettävän ohjelmiston tyyliä ei ole rajattu millään tavalla. Jos esityksen kestosta ja/tai sisällöstä on kysyttävää, niin otathan yhteyttä.

Tapahtuman muu toiminta

Suomen nokkahuiluseura ry. järjestää koulutusta nokkahuilisteille samana päivänä katselmuksen kanssa, la 20.1.2018. Koulutus järjestetään klo 15 ja 17.30 välisenä aikana Oulun musiikkikeskuksen tiloissa. Tästä tiedotetaan tarkemmin hieman lähempänä.

Katselmuksen kanssa samaan Oulussa järjestetään myös Fibo Collegiumin Oulu Grosso (https://www.ouka.fi/oulu/oulun-konservatorio/oulu-grosso) sekä Oulun vanha musiikki -festivaali (http://www.oulunvanhamusiikki.fi/festivaali-2018/). 

Katselmuksessa on mahdollista liittyä Suomen nokkahuiluseura ry:n jäseneksi. Katselmukseen toivotaan osallistuvan runsaasti myös yleisön jäseniä! Seura on saanut Suomen kulttuurirahaston Pohjois-Suomen rahastolta apurahaa katselmuksen järjestämiseen.

Lisätietoa katselmuksesta saa Suomen nokkahuiluseura ry:n puheenjohtajalta Eero Saunamäeltä osoitteesta puheenjohtaja@nokkahuilu.fi.

Nähdään katselmuksessa!

Suomen nokkahuiluseura ry:n hallituksen puolesta,

Eero Saunamäki,
puheenjohtaja

*****

ILMOITTAUTUMISLOMAKE

Nimi
Puhelinnumero
Sähköpostiosoite
Ikä
Musiikkiopisto/koulu
Opettaja
Tarvitseeko säestäjän / tuoko oman, kumpi säestyssoitin (cembalo/flyygeli)
Kauanko soittanut
Viimeksi suoritettu tasosuoritus

Osallistuuko klo 18 alkavaan Oulun vanha musiikki -festivaalin konserttiin yleisön jäsenenä?

(tarkemmat tiedot (säveltäjä, kesto ym.) soitettavista teoksista tiedustellaan myöhemmin)

Vastaa