VALTAKUN­NAL­LISET PUHALLINPÄIVÄT 2017

17.03.2017 – 19.03.2017
Rovaniemi

Tervetuloa valtakunnallisille puhallinpäiville Lappiin 17. – 19.3.2017!

 

Valtakunnalliset puhallinpäivät 2017 järjestetään Rovaniemellä Lappia-talon, Kulttuuritalo Korundin ja Lapin musiikkiopiston tiloissa. Tapahtumakokonaisuuteen kuuluu myös Lapin sotilassoittokunnan konsertti Rovaniemen kirkossa.

Puhallinpäivät ovat osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Päivien teemana on suomalainen puhallinmusiikki ja lappilaisuus. Puhallinpäivät alkavat perjantaina 17.3.2017 maailmanmainetta niittäneen Lapin kamariorkesterin puhallinsolistikonsertilla Kulttuuritalo Korundissa ja jatkuvat Plukihäiriö-lupin puhallinpäiväjameilla.

Puhallinpäivien avajaiset pidetään lauantaina 18.3.017 Alvar Aallon suunnittelemassa Lappia-talossa. Puhallinpäivien kokonaisuus muodostuu ohjelmistokonserteista, joissa soittaa Lapin musiikkiopiston ja Oulun konservatorion oppilaita sekä Lapin sotilassoittokunnan ja Oulun seurakunnan soittokunnan soittajia. Taideyliopiston Sibelius-Akatemian professorit luennoivat suomalaisesta puhallinmusiikin opetuksesta. Korundissa soi kamarimusiikki ja saamelainen Ánnámáret Ensemble. Kirkossa soitetaan ja kerrotaan planeetoista. Ilta huipentuu jameihin Kellariteatteri Saivossa. Sunnuntaipäivä valkenee viimeistään puhallinpainotteisessa messussa ja päättyy entiseen postiautovarikkoon.

 

Puhallinpäiville myydään 90 euron osallistujapasseja ja 13.2.2017 jälkeen ilmoittautuville 110 euron passeja. Passiin sisältyy pääsy kaikkiin Valtakunnallisten puhallinpäivien tapahtumiin, paitsi perjantai-iltaiseen Lapin kamariorkesterin konserttiin.

 

Tule nauttimaan korkeatasoisesta puhallinmusiikista ja samalla kokemaan Lapin kevät!

 

Varaathan parhaaseen sesonkiaikaan hotellisi ajoissa.  Puhallinpäivien kotisivuille on koottu sopimushotellit, alustava ohjelma ja ilmoittautumislinkki. http://www.puhallinpaivat.fi/

 

Tervetuloa Lappiin!

Vastaa