Kosketinsoittimet kautta aikojen

Tule kuuntelemaan ja kokeilemaan kosketinsoittimia Kosketinsoittimet kautta aikojen -tapahtumaan!

Paikkana on Länsi-Helsingin musiikkiopisto 5.10. klo 14.00

Suomen klavikordiseura juhlistaa 20-vuotista taivaltaan järjestämällä Länsi-Helsingin musiikkiopiston kanssa kosketinsoitintapahtuman Kosketinsoittimet kautta aikojen. Pianon tuntevat kaikki, mutta nykyaikainen kiiltävän musta flyygeli on vain suuren suvun nuorempi jäsen. Tässä tapahtumassa pääset tutustumaan myös sen isovanhempiin, setiin ja serkkuihin.

Tapahtuman aloittaa ainutlaatuinen konsertti, jossa lavalle pääsevät klavikordi, virginaali, cembalo, urut, fortepiano, 1800-luvun Bösendorfer-flyygeli sekä nykypäivän Steinway. Konsertissa pääset kuulemaan, kuinka jokaisella soittimella on aivan omanlaisensa sointi, ja kuinka musiikki on kehittynyt soitinten mukana. Esiintyjinä ovat Laura Ollberg-Ekman, Päivi Vesalainen, Susanne Kujala, Marjukka Päivärinne sekä Emil Holmström.

Konsertin jälkeen pääset halutessasi kokeilemaan soittimia asiantuntijoiden avustuksella! Voit vaikka ottaa omat nuotit mukaasi ja soittaa saman kappaleen kaikilla seitsemällä soittimella.

Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki kosketinsoittimista kiinnostuneet: musiikkiopistolaiset, ammattiin opiskelevat, aloittelijat, ammattilaiset ja muuten vain uteliaat tenavasta senioriin.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Ei ennakkoilmoittautumista.

Lisätietoja antaa Päivi Vesalainen: paivi.vesalainen@iki.fi, 050 3085891