In memoriam: Piano­taiteilija Kimmo Huikurin muisto­konsertti 19.9. klo 19 Kuopion Musiikki­keskuksen Kamari­musiikki­salissa

TIEDOTE

8.9.2017

Julkaisuvapaa heti

 

In memoriam: Pianotaiteilija Kimmo Huikurin muistokonsertti

 

Kuopion konservatorion opettajat muistavat sävelin ja lauluin pitkäaikaista työtoveriaan, Kimmo Huikuria, tiistaina 19.9.2017 klo 19 Kuopion Musiikkikeskuksen Kamarimusiikkisalissa järjestettävässä muistokonsertissa. Yli 30-vuotisen työuran konservatoriossa tehnyt Huikuri menehtyi nopeasti edenneeseen sairauteen Kuopiossa toukokuussa 2016. Hänet muistetaan tunnollisena ja asioihin syvällisesti paneutuvana opettajana, joka vei oppilaitaan tavoitteellisesti eteenpäin. Kimmo oli herkkävaistoinen pianotaiteilija, jolle kamari- ja liedmusiikki olivat erityisen lähellä sydäntä. Esteetikkona hän etsi kauneutta ja harmoniaa musiikista ja elämästään.

Muistokonsertin ohjelma on koottu teoksista, jotka olivat Kimmolle itselleen erityisen rakkaita, ja joita hän oli esittänyt kollegojensa kanssa viime vuosina konservatorion tapahtumissa. Illan esiintyjinä on suuri joukko musiikin ammattilaisia, joista valtaosa toimii konservatorion opettajina. Konsertissa kuullaan varsin monipuolinen kokoelma liediä, kamarimusiikkia ja pianokappaleita muun muassa Sibeliukselta, Brahmsilta, Piazzollalta ja Lisztiltä. Latinalaisen musiikin sävelet kaikuivat Kimmon elämässä myös tanssilattialla: Kimmo harrasti menestyksekkäästi kilpatanssia seniorisarjassa, jossa hänet pareineen palkittiin usein sarjansa parhaina. Huikuri toimi myös bailatinon ohjaajana mm. Kuopio Tanssii ja Soi -tapahtumissa.

Pianotaiteilija Kimmo Huikurin muistokonserttiin on yleisöllä vapaa pääsy. Konsertin kesto on noin kaksi tuntia.

Seuraa tapahtumaamme Facebookissa: https://www.facebook.com/events/342092459584403

Facebook-tapahtumasta löydät Opettaja-lehdessä julkaistun muistokirjoituksen. Voit halutessasi käydä kirjoittamassa tapahtuman aikajanalle myös oman muistosi Kimmosta.

 

Lisätiedot:

Tuottaja-tiedottaja Anu Piispanen
Kuopion konservatorio
puh. 044 7279 216

www.kuopionkonservatorio.fi
www.facebook.com/kuopionkonservatorio
Twitter: @Kuopionkonsa
Instagram: @kuopionkonservatorio

Vastaa