SML-blogi | Uusi vuosi

Nina Rissanen, hallituksen varajäsen

Helsingin Sanomien elokuun kuukausiliitteessä toimittaja Anna Pasanen toivotti hyvää uutta vuotta. Se tuntui minusta hyvältä. Elokuussa lapset siirtyvät kouluun, pienimmät ekaluokalle ja isommat ylpeänä seuraavalle luokka-asteelle. Harrastukset käynnistyvät ja lämpimiä vaatteita kaivetaan esille.

Meille oppilaitoksessa työskenteleville lukuvuoden alku merkitsee katsomista tulevaan. Kesän jälkeen asetamme innostuneina odotukset korkealle. Pohdimme erilaisia polkuja saavuttaa tavoitteet, luovuus on valloillaan ja uusia aloitteita ja oivalluksia syntyy ilman kovempaa vääntöä. Koronatilanteesta ja resursseista huolimatta tuntuu hyvältä ajatella mitä kaikkea ihanaa voi toteuttaa työtovereiden, oppilaiden ja kumppaneiden kanssa.

Suomen musiikkioppilaitosten liitto aloittaa myös uuden vuoden. Toiminnanjohtaja Timo Klemettinen on päättänyt pitkän ja ansiokkaan uran liitossa ja siirtynyt eteenpäin elämässään toteuttamaan omaa uutta vuottaan. Timo Klemettisen luovuuden tuntien hänellä on paljon annettavaa uusille haasteille. Kiitos Timolle merkittävästä työpanoksesta liiton hyväksi.

Liiton toiminnanjohtajana jatkaa syyskauden ajan Eija Kauppinen. Eijan asiantuntemus ja kokemus takaavat meille turvallisen jatkon tässä siirtymäkaudessa.

Toiminnanjohtajan vaihtuessa on hyvä käydä sisäinen keskustelu organisaation toimintatavoista. SML:n hallitus, jäsenoppilaitokset ja liiton toimiston työntekijät keskustelevat tänä syksynä erilaisissa foorumeissa SML:n tulevaisuudesta. Millaisella organisaatiolla, jäsenistön diversiteetillä ja johtamisella SML palvelee parhaiten musiikin koulutuskenttää? Millä keinoin pystymme vastaamaan sekä valtakunnallisiin että globaaleihin haasteisiin?

Nyt on tärkeää, että juuri Sinä musiikkioppilaitoksen rehtori osallistut liiton tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Syyskauden aikana järjestetään reksikahveja, pulmaparlamentteja ja liittopäivät, jossa sinun ja kollegasi näkemykset vaikuttavat SML:n tulevaisuuteen. Suuntaa meille näyttävät Musiikkikoulutuksen visio 2030 sekä Taiteen perusopetusliiton ja SML:n strategiat.

Tervetuloa mukaan elämään yhdessä SML:n uutta vuotta!

Nina Rissanen

Keravan musiikkiopisto

rehtori

SML:n hallituksen pitkäaikainen jäsen