Selvät Sävelet -podcast: 01. Huippulahjakkuutta ja kansainvälistä yhteistyötä

Selvät Sävelet on podcast musiikin opetuksesta Suomessa. Sitä julkaisee Suomen musiikkioppilatosten liitto.

01. Huippulahjakkuutta ja kansainvälistä yhteistyötä (tammikuu 2021)

Tämän kuun Selvät Sävelet -jaksossa pohditaan huippulahjakkuutta ja kansainvälistä yhteistyötä.

Seinäjokelainen 14-vuotias Juho Ranta-Maunus voitti hiljattain arvostetun Young Guitarist of the Year -palkinnon. Tässä jaksossa meillä on mukana keskustelemassa hänen opettajansa Antti Honkanen Etelä-Pohjanmaan musiikkiopistosta.

Toisena aiheena puhutaan siitä, mikä on musiikin opetuksen tila Euroopassa ja muissa Pohjoismaissa, ja miksi yhteistyö on tärkeää. Tästä aiheesta meille lisää kertoo Suomen musiikkioppilaitosten liiton toiminnanjohtaja Timo Klemettinen, joka on aikaisemmin toiminut myös Euroopan musiikkioppilaitosten liiton toiminnanjohtajana sekä muissa kansainvälisissä vastuutehtävissä.

Lue lisää: 14-vuotias suomalainen on maailman paras nuori kitaristi – Juho Ranta-Maunus: ”Tuntuu tosi mahtavalta” (Yle)

Voit kuunnella myös aikaisemman pilottijakson viime vuoden puolelta, jos se jäi aikoinaan kuulematta.

Selvät Sävelet: jakso 00

 

Tervetuloa Selvät Sävelet -podcastin pariin. Tässä podcastissa puhutaan suomalaisesta musiikinopetuksesta ja siihen liittyvistä asioista ja ilmiöistä. Alamme julkaisemaan jaksoja tammikuusssa 2021, mutta jo sitä ennen otetaan pieni katsaus erikoiseen vuoteen – 2020 – sekä Nuori Soittaa! -tapahtumaan, joka tänä vuonna järjestettiin ensimmäistä kertaa verkossa. Mukana jaksossa Katariina Liimatainen, Raine Tikkanen, Rauno Ampuja, Ilari Laakso ja Timo Klemettinen ja sen juontaa Mikko Kapanen. 

Selvät Sävelet -podcastia julkaisee Suomen musiikkioppilaitosten liitto.