VUODEN PINNA 2020 ALEKSI SARASKARI

Suomen Puhallinorkesteriliiton tunnustuspalkinto

2020 Vuoden Pinna Aleksi Saraskari Kouvolasta

Pohjoiskymen musiikkiopiston matalien vaskien lehtori ja Kymi Wind Band 1 ja 2 orkesterien kapellimestari, MuM Aleksi Saraskari on liiton vuotuisen tunnustuspalkinnon saaja. Kokonaisvaltaisen musiikkiajattelunsa pohjalta Aleksi tekee orkesterityötä musiikkiopilaitoksen orkesterien kanssa omien sanojensa mukaan ”fiilis ja hyvä meininki edellä”.

Suomen Puhallinorkesteriliitto jakaa kerran vuodessa ”Pinna”- tunnustuspalkinnon.  Palkinnon tarkoituksena on korostaa koulutuksellisen ja alueellisen puhallinorkesteriharrastuksen merkitystä maamme kulttuurielämälle. Palkinto myönnetään harrastemusiikin parissa työskentelevälle orkesterinjohtajalle, joka palkinnon saadessaan toimii aktiivisesti orkesterintyön parissa.

Kouvolassa Saraskari on jatkanut Haapaniemen nuorisopuhallinorkesterissa Kuopiossa oppimaansa tavoitteellista orkesterityötä. ” Koen vahvasti, että olen halunnut omassa työssäni orkesterin kanssa jatkaa hyvän meiningin ylläpitämistä soittamisessa. Yksityiskohdat hioutuvat sitä mukaa, kun taitotaso kasvaa. Soita mitä kuulet ja kuule mitä soitat, on hyvä ohje jokaiselle muusikolle.” kertoo filosofiastaan Saraskari.

www.spolli.com