Tiedote Nuorten pianoakatemian pääsykokeista

NUORTEN PIANOAKATEMIAN OPISKELIJAVALINTA 4.11.2018

Nuorten pianoakatemia on Jane ja Aatos Erkon säätiön tukema nuorten erityislahjakkaiden koulu– ja lukioikäisten pianistien valmennusryhmä. Opiskelu tapahtuu viikonloppuperiodeilla, joiden aikana opiskellaan vaihtuvien opettajien johdolla. Lisäksi järjestetään mm. pianonsoiton harjoitteluun tai tekniikkaan liittyviä työpajoja, prima vista -soittoa, yhteismusisointia ja esiintymisvalmennusta. Koulutusperiodeja järjestetään noin kuusi kertaa vuodessa. Uusien opiskelijoiden ensimmäinen koulutusperiodi on 30.11.-2.12. Turussa. Koulutus sekä koulutusperiodien aikainen majoittuminen ovat opiskelijoille maksuttomia. 

Nuorten pianoakatemian pääsykokeet järjestetään sunnuntaina 4.11. Sibelius-Akatemian Wegelius-salissa, Töölönkatu 28, Helsinki.
Valmennusryhmään valitaan koesoiton perusteella lukuvuodelle 2018—2019 3—5 opiskelijaa.

Pääsykoeohjelma:
1. J.S. Bachin musiikkia
2. Wieniläisklassisen sonaatin 1. osa
3. Vapaavalintainen ohjelma

Lautakunta voi aikataulusyistä päättää kuuntelevansa vain osan ohjelmasta.

Hakijoita pyydetään toimittamaan oman pianonsoiton opettajan lausunto hakijan soveltuvuudesta Nuorten pianoakatemian opiskelijaksi. Hakemuksessa tulee pääsykoeohjelman lisäksi myös käydä ilmi hakijan henkilö- ja osoitetiedot, huoltajan yhteystiedot ja lyhyt selvitys tähänastisista musiikkiopinnoista.

Ilmoittautumiset pääsykokeisiin tulee toimittaa 14.10.2018 mennessä sähköisesti tuottaja Anni Kaartiselle nuortenpianoakatemia@gmail.com. Viestin otsikoksi tulee laittaa ”Ilmoittautuminen pääsykokeisiin 2018 / hakijan sukunimi”.

Oppilaspaikan edellytyksenä on valmius sitoutua Nuorten pianoakatemian toimintaan. Jatko valmennusryhmässä arvioidaan vuosittain. Nuorten pianoakatemian opiskelijaksi ei voida valita Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen opiskelijoita.

Lisätietoja

Tuottaja Anni Kaartinen 045 6360560 nuortenpianoakatemia@gmail.com

Hankekoordinaattori Niklas Pokki 040 7073429 niklas.pokki@gmail.com

Nuorten pianoakatemia edistää suomalaisen pianonsoiton kehitystä panostamalla varhaisnuorten ja nuorten koulutukseen. Tavoitteena on synnyttää inspiroiva oppimisympäristö, jossa nuoret oppivat sekä mestarikurssiopettajilta että toisiltaan. Pianoakatemia tekee yhteistyötä kunkin opiskelijan vakinaisen opettajan kanssa.

Lataa tiedote (pdf)