TAMPERE FLUTE FEST 2021

TIEDOTE

Toista kertaa järjestettävä Tampere Flute Fest toivottaa musiikin ja kulttuurin ystävät kaikkialta maailmasta tervetulleeksi viettämään virtuaalista, huiluntäyteistä viikonloppua! Online-festivaali lähetetään upeasta Tampere-talosta 24.-25.4. 2021.

Vuoden 2021 TFF tuo todellisen aistien juhlan suoraan kotiisi. Ohjelmassa on monipuolisia tapahtumia ja huippuluokan kansainvälisiä taiteilijoita eri kulttuurien, musiikin, median ja muotisuunnittelun saralta.

Ohjelmaa löytyy aina tarunhohtoisesta lastenkonsertista, maailmankuulun huilistin Silvia Careddun resitaaliin ja upeaan gaalakonserttiin pohjoismaisin vivahtein.

Festivaali suunniteltiin järjestettävän 3-päiväisenä tapahtumana Tampere-talossa, mutta maailmantilanteesta johtuen, lopputuloksena on 2-päiväinen Online-tapahtuma. Tämä ei kuitenkaan vähennä festivaalin taiteellista painoarvoa, sillä miltei kaikki suunniteltu sisältö voidaan toteuttaa myös tässä muodossa- Young Artist kilpailu, Flute Lovers kilpailu, mestarikurssit, upeita konsertteja ja artisteja .

KANSAINVÄLISTÄ TUNNELMAA POHJOISMAISIN VIVAHTEIN

Vuoden 2021 Tampere Flute Fest tuo esiin uuden sukupolven huilisteja, kansainvälisiä tähtiä sekä pohjoismaisia musiikillisia vivahteita. Festivaaliohjelmaan sisältyy muun muassa mestarikursseja kansainvälisten huippuhuilistien johdolla, joista mainittakoon mm. Francisco López, Yuki Koyama ja Silvia Careddu.

Ohjelmassa kuullaan myös huiluresitaaleja, joissa esiintyy muun muassa vuoden 2020 Young Artist-kilpailun voittaja Janette Leván.

Kansainvälisen solistin Silvia Careddun ”Tarinoita rakkaudesta”- resitaali on yksi viikonlopun odotetuimpia konsertteja Nordic Delights of the Flute -gaalakonsertin ohella. Gaalakonsertin puvustuksesta vastaa huippusuunnittelija Jukka Rintala, joten pohjoismaista eleganssia on musiikin ohella luvassa myös gaalakonsertin esiintyjien puvustuksessa.

Tämän vuoden festivaali tarjoaa myös lastenkonsertin. Lapsille on luvassa tarunhohtoinen ja jännittävä musiikkisatu ihmeellisestä Galiciasta.

Young Artist -kilpailun kolme sarjaa kattava finaalikierros, sekä innokkaille harrastajille suunnatun Flute Lovers -kilpailun finaaliesitykset julkaistaan maanantaina 19.4. alkaen Tampere Flute Fest YouTube kanavalla. Kilpailujen finalistit asiantuntijaraati on valinnut satojen esikarsintaan osallistuneiden joukosta. Asiantuntijaraati pitää tämän vuotisten kilpailijoiden tasoa erittäin korkeana. Finalistien nimet löytyvät festivaalin sivuilta: www.tampereflutefest.com

Lauantaipäivän ohjelman koostuessa huikeista mestarikursseista, sunnuntai on todellinen festivaalin juhlapäivä. Suora lähetys Tampere-talosta klo 12-20 pitää sisällään mm. lasten konsertin ”Galicialaisia legendoja”, kertojana Pikku Kakkosestakin tuttu Veera Degerholm, vuoden 2020 YAC voittajan Janette Levánin resitaalin, Silvia Careddun mestarikurssin ja konsertin, Malla Vivolinin nykymusiikki workshopin, sekä koko festivaalin päättävän Nordic Delights of the Flute Gaala-konsertin. Gaala-konsertin juhlapuhujana on kansanedustaja Anna-Kaisa Ikonen ja artistit puvustaa muotisuunnittelija Jukka Rintala. Konsertin esiintyjiä ovat Yuki Koyama, Annaleena Jämsä, Beatriz Macias ja Alexis Roman.

Tarkempi ohjelma festivaalin sivuilla: www.tampereflutefest.com

TFF PÄHKINÄNKUORESSA

Tampere Flute Fest on voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen organisaatio, jonka taiteellinen johtaja ja perustaja on Tampereella asuva kansainvälinen huilutaiteilija Beatriz Macias.

TFF-taustatiimissä toimii innokkaita huilisteja, huilunsoiton opettajia ja muita kulttuurialan huippuosaajia. TFF:n tavoitteena on innostaa ja rohkaista kaikenikäisiä ja tasoisia huilisteja, sekä nostaa esiin uuden sukupolven nousevia kykyjä. Tampere Flute Fest toimii aktiivisesti maamme kulttuurikentällä tarjoten monipuolisia tapahtumia ja vuosittain järjestettävän kansainvälisen huilufestivaalin. Yhteistyö ja yhteisöllisyys ovat avainsanoja TFF:n toiminnassa. Organisaatio haluaa keskittyä lisäksi oppimisen iloon, kannustamiseen, kansainvälisyyteen sekä maamme musiikki- ja kulttuurielämän kehittämiseen. Lisää tietoa festivaalista ja TFF-tiimistä löytyy festivaalin nettisivuilta.

Haastattelut ja lisätiedot:

Petri Mäkiharju festivaalin tuottaja
040 5448855 petri@bmusicfinland.com