Suomen Puhallin­orkesteri­liiton Vuoden Pinna on Anu Pihl

 

Suomen Puhallinorkesteriliiton tunnustuspalkinto myönnetään vuosittain harrastemusiikin parissa työskentelevälle orkesterinjohtajalle. Palkinnon tarkoituksena on korostaa koulutuksen ja alueellisen puhallinorkesteriharrastuksen merkitystä Suomen kulttuurielämälle. Valtakunnallisilla Puhallinpäivillä Helsingissä Vuoden Pinna 2018 –tunnustuksen saa kapellimestari Anu Pihl Tampereelta.

Anu Pihl on tehnyt pitkän ja monipuolisen uran puhallinmusiikin parissa. Hän on opettaja, mahdollistaja ja uuden käynnistäjä, mutta myös käytännönläheinen, monitaitoinen työmyyrä. Tällä hetkellä Pihl opettaa käyrätorven soittoa ja johtaa puhallinorkestereita Pirkanmaan musiikkiopistossa. Opettajana hän on ollut aiemmin useassa musiikkioppilaitoksessa Keski-Suomessa, Pirkanmaalla ja Satakunnassa. Hänen työuralta löytyvät myös tuottajan pesti Tampere-talolla sekä rehtorikokemusta Pielisen Karjalan musiikkiopistosta, Lieksasta.

Monet luottamustehtävät orkestereiden ja yhdistysten toiminnassa ovat olleet merkittävässä roolissa Anu Pihlin uralla. Pihl on opiskelijapuhallinorkesteri Torvikoplan perustajajäsen ja sen ensimmäinen kapellimestari. Pihlin käden jälki näkyy myös jyväskyläläisen Puhkupillit -opiskelijapuhallinorkesterin varhaisessa toiminnassa. Hän on ollut myös muun muassa Sinfonisen puhallinorkesteri Sisun intendentti. Hän on myös Tampereen puhallinmusiikkiyhdistyksen, Tampun, hallituksessa sekä toimittaa yhdistyksen lehteä.

Monen lapsen puhallinmusiikkiharrastus on saanut alkunsa puhallinorkesterikoulusta, joiden toimintaa Anu Pihl on käynnistänyt Huhtasuon koululla Jyväskylässä. Viimeisimpiä meriittejä ovat Pirkanmaan musiikkiopiston Windus II -puhallinorkestereiden menestys kaksissa edellisissä Puhallinorkestereiden SM-kilpailuissa.

Vuoden Pinna -palkinto on myönnetty tähän mennessä seuraaville harrastajapuhallinmusiikin parissa ansioituneille henkilöille:

2004 Pentti Jalonen, Rauma
2005 Pekka Ulmanen, Kuopio
2006 Osmo Jämsä, Toholampi
2007 Anne Peltonen, Kotka
2008 Jukka Myllys, Oulu
2009 Marja Ikonen, Rantasalmi
2010 Anne Lehtomäki-Koskinen, Rauma
2011 Harri Ulmanen, Kuopio
2012 Petri Salo, Seinäjoki
2013 Juha Salmela, Lahti
2014 Päivi Pyymäki, Tampere
2015 Helena Sinisalo, Helsinki
2016 Arrigo Christian Blom, Kuhmo
2017 Anna-Leena Lumme, Ylöjärvi

 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Suomen puhallinorkesteriliitto, puheenjohtaja Raine Ampuja: puh. 040 507 7799 tai sihteeri Tiiu Tuominen puh. 040 963 7701

Anu Pihl puh. 0500 839 300 anu.pihl@kolumbus.fi

Kuva: Studio Amanda/ Pirkanmaan musiikkiopisto