POHJOIS-KYMEN MUSIIKKIOPISTO ETSII REHTORIA

Kouvola, asukasluvultaan Suomen 11. suurin kaupunki, on vilkas alueellinen keskus Pohjois-Kymenlaaksossa. Kymijoen kaupungissa voit shoppailla kauppakeskuksissa tai nauttia erämaan tunnelmasta, jännätä maamme korkeimpien sarjatasojen urheilutapahtumissa tai virkistyä lukuisissa kulttuuritilaisuuksissa, joiden määrässä Kouvola kuuluu asukaslukuun suhteutettuna maamme vilkkaimpiin kaupunkeihin. Meiltä löytyvät hintatasoltaan edulliset asunnot, ja hyvät kulkuyhteydet vievät kaikkiin pääilmansuuntiin. Helsinkikin on vain vähän yli tunnin junamatkan päässä.

Vuonna 1971 perustettu yksityinen kannatusyhdistyspohjainen Pohjois-Kymen musiikkiopisto tarjoaa musiikin taiteen perusopetusta laajan oppimäärän mukaan Kouvolan kaupungissa sekä Iitin ja Luumäen kunnissa. Kuulumme yli 30 000 vuosiviikkotunnin ja yli 60 työtekijän oppilaitoksena Suomen suurimpien musiikkiopistojen joukkoon. Meillä annetaan opetusta noin 30 eri pääaineessa, ja oopperatoimintamme sekä Kymi Brass -tapahtumamme tunnetaan laajalti. Järjestimme vuonna 2023 noin 200 eri tapahtumaa toimialueellamme.

Pääopetuspisteemme Kouvolatalo sijaitsee kaupungin keskusta-alueella, puiston keskellä. Siellä sijaitsee myös toimisto, jossa työskentelevät rehtorin lisäksi kokoaikaiset apulaisrehtori, talouspäällikkö, tuottaja, opintosihteeri, kirjastonhoitaja ja vahtimestari.

Nykyisen rehtorin jäädessä eläkkeelle etsimme tähän vireään tiimiin

REHTORIA 1.12.2024 ALKAVAAN, TOISTAISEKSI VOIMASSA OLEVAAN TYÖSUHTEESEEN HAKUAJALLA 15.3.–10.5.2024.

Olisitko se sinä?

Rehtorin tehtävänä on johtaa ja kehittää opistoa yhteistyössä toimisto- ja opetushenkilökunnan kanssa. Hänen tehtäviinsä kuuluvat opiston hallinnollisista tehtävistä ja taloudesta vastaaminen.

Siksi edellytämme että

 • täytät opetustoimen kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 986/1998 kriteerit
 • sinulla on vahva näkemys musiikin perusopetuksesta
 • sinulla on hyvät vuorovaikutus-, yhteistyö- ja viestintätaidot
 • kykenet innostavaan ja kannustavaan johtamiseen
 • suhtaudut kehittämiseen myönteisesti, ja sinulla on ratkaisukeskeinen työote ja hyvät organisointitaidot
 • kykenet vahvana johtajana myös itsenäiseen päätöstentekoon
 • hallitset oppilaitoksen talousjohtamisen

Arvostamme myös

 • hyviä esiintymistaitoja
 • kokemusta johtamistehtävistä
 • kiinnostusta verkostoitumiseen ja itsesi kehittämiseen
 • kiinnostusta muuttaa opiston toimialueelle

Hakemukset tulee toimittaa sähköpostiin jukka.kumpulainen@pkmo.fi tai osoitteeseen Pohjois-Kymen musiikkiopiston hallitus, Varuskuntakatu 11, 45100 KOUVOLA viimeistään 10.5.2024 klo 15.00, jolloin myös postitse lähetettyjen hakemusten tulee olla perillä.

Vapaamuotoisen hakemuksen liitteinä tulee olla kelpoisuuden osoittavat todistukset sekä nimikirjaote tai ansioluettelo, ja siitä tulee käydä ilmi palkkatoiveesi.

Hakuprosessiin kuuluvat haastattelut ja mahdollinen opetusnäyte, joista osa saatetaan järjestää jo hakuajan aikana. Haastattelujen ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin. Jos tarpeen, järjestetään myös toinen haastattelukierros henkilöstön ollessa läsnä.

Tehtävään valitun on ennen viran vastaanottamista toimitettava hyväksyttävä todistus terveydentilastaan sekä esitettävä lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) perusteella vaadittava rikosrekisteriote.

Työhön valitulla on 6 kuukauden koeaika.

Lisätietoja antaa Pohjois-Kymen musiikkiopiston rehtori Jukka Kumpulainen, p. 0400 151 998, jukka.kumpulainen@pkmo.fi

Kouvolassa 14.3.2024

Pohjois-Kymen musiikkiopiston hallitus