OPH:n webinaari 17.3. ja OKM:n webinaari 31.3.2021

Opetushallituksen webinaari:

Opetushallitus järjestää 17.3.2021 webinaarin Taiteen perusopetus ja oppimiseen kannustava arviointi. Webinaari on suunnattu taiteen perusopetuksen opettajille ja rehtoreille, kuntien taiteen perusopetuksesta vastaaville, kansalais- ja työväenopistojen opettajille ja rehtoreille sekä muille oppimisen arvioinnista kiinnostuneille taiteen perusopetuksen asiantuntijoille.

Webinaarin lisätiedot ja ohjelma: www.oph.fi/koulutus


Opetus- ja kulttuuriministeriön webinaari:

Taiteen perusopetus – Mistä kokonaisuus muodostuu?

Opetus-ja kulttuuriministeriön avoin viitearkkitehtuuri-webinaari ke 31.3.2021 klo 9–12.30 Kutsumme Sinut kuulemaan opetus-ja kulttuuriministeriössä käynnistetystä taiteen perusopetuksen viitearkkitehtuurityöstä sekä osallistumaan tämänhetkisen viitearkkitehtuuriluonnoksen jatkotyöstämiseen kanssamme. Viitearkkitehtuurityön tavoitteena on kuvata taiteen perusopetuskentän tavoitetila tulevaisuudessa ja toimia kehittämisen työkaluna, myös oppilaitostasolla. Arkkitehtuurityö on väline kuvata organisaation tai toimialan toimintoja, prosesseja, palveluja ja tietojärjestelmiä. Arkkitehtuurityöllä parannetaan mm. tietojärjestelmien ja tiedon yhteentoimivuutta ja näin mahdollistetaan esimerkiksi tiedolla johtamista.  

MILLOIN:                                     Keskiviikkona 31.3.2021 klo 9-12.30  

KENELLE:                                  Webinaari on suunnattu taiteen perusopetuksen koulutuksen järjestäjille ja oppilaitoksille, erityisesti oppilaitosten rehtoreille ja muulle johtohenkilöstölle sekä taiteen perusopetuksen asiantuntijoille esimerkiksi kuntaorganisaatioissa.  

ILMOITTAUTUMINEN:              Tilaisuus on maksuton ja se järjestetään Teams-alustalla. Pyydämme ilmoittautumaan tilaisuuteen viimeistään 19.3.2021 oheisen linkin kautta. Webinaaria fasilitoi CSC-Tieteen tietotekniikan keskus. Ilmoittautumisen yhteydessä pyydämme ilmoittamaan myös toiveen siitä työpajaryhmästä, jonka työskentelyyn haluaisit ensisijaisesti osallistua. Varaamme oikeuden muodostaa ryhmät tarkoituksenmukaisimmalla tavalla. Seminaarin osallistumislinkki toimitetaan ilmoittautuneille ennen seminaaria.  

ALUSTAVA OHJELMA (täydentyy tarvittaessa)

8.50. Tervetuloa linjoille/ käytännön ohjeet                             Fasilitaattori Emma Karttunen, CSC 

9.00 Avaussanat                                                                         Kulttuuriasiainneuvos Hanna Koskimies, OKMOpetusneuvos Alma Muukka-Marjovuo, OPH

9.10 Johdatus TPO viitearkkitehtuuriin & keskustelu              Johtava arkkitehti Ari Rouvari, CSC 

10.00 Johdatus työpajoihin                                                           Emma Karttunen & Ari Rouvari 

10.15 Työpajatyöskentely ryhmissä & kahvitauko 1. Opetus- ja kulttuuriministeriön palveluiden ja prosessien työstäminen2. Opetushallituksen palveluiden ja prosessien työstäminen3. Koulutuksen järjestäjän ja oppilaitoksen palveluiden ja prosessien työstäminen 

11.45 Ryhmäkohtainen yhteenveto työpajoista

12.00 Tpo-mittariston kehittämistyön käynnistäminen          Alma Muukka-Marjovuo 

12.20. Miten tästä eteenpäin- Seuraavat askeleet                   Hanna Koskimies 

Tilaisuus päättyy noin klo 12.30