Muistot sarjakuvaksi -kurssi

Miten muistot muokataan sarjakuviksi?

Muistot sarjakuvaksi -kurssilla opitaan näkemään arkea ja ympäristöä uudella tavalla ja työstämään näistä havainnoista sarjakuvia. Jokaisella meistä on tärkeitä muistoja – omia tai sukupolvien ketjussa kuultuja – joita haluamme jakaa eteenpäin. Kun muistoja jalostaa sarjakuvan muotoon, uusi muoto auttaa näkemään myös sisällön uudessa valossa.

Asikkalassa Hoimelan tilalla järjestettävällä ainutlaatuisella Muistot sarjakuvaksi -kurssilla 16.-18.6. 2017 opit  käsittelemään muistoja ja tarinoita  luonnoskirjan avulla ja työstämään niitä sarjakuviksi Solja Järvenpään ja Hanneriina Moisseisen opetuksessa. Kurssi on tarkoitettu kaikille sarjakuvan tekemisestä kiinnostuneille, olipa aiempaa kokemusta sitten vähän, paljon tai ei lainkaan. Olet tervetullut mukaan, olipa sarjakuva sinulle uusi tuttavuus tai rakas elämänkumppani: myös aiempien Hoimelassa järjestettyjen Sarjakuvapäiväkirja-kurssien osallistujat löytävät tältä kurssilta uuden näkökulman elämäkerralliseen sarjakuvaan. Ei haittaa vaikka pitäisit kynää kädessä vain ostoslistaa kirjoittaessasi, sarjakuvia voi tehdä vaikka tikku-ukkoja piirtäen. Ja sitä paitsi tekemällä oppii, myös piirtämään.

Kurssia vetää positiivisella ja kannustavalla otteella Solja Järvenpää. Hän on Asikkalasta Hoimelan tilalta kotoisin oleva sarjakuvataiteilija ja kokenut, innostava sarjakuvan opettaja. Solja opettaa sarjakuvaa mm. Lahden Muotoiluinstituutin Avoimessa AMK:ssa. Hän työskenteli Taiteen edistämiskeskuksen sarjakuvataiteen läänintaiteilijana vuosina 2011-2014 ja edisti monin eri tavoin sarjakuvan näkyvyyttä, tekemistä ja opettamista. Yli kymmenvuotisen uran aikana hänen sarjakuviaan on julkaistu mm. Etelä-Suomen Sanomissa. Hänellä on ilo toivottaa kurssilaiset tervetulleiksi lapsuudenkotiinsa kurssille, jonka sisällön hän on itse suunnitellut mahdollisimman monipuoliseksi ja omiin oivalluksiin innostavaksi.

Kurssille tulee vierailevaksi sarjakuvaopettajaksi Hanneriina Moisseinen, joka kertoo miten ja millaista on kirjoittaa ja piirtää sarjakuvaksi toisten muistoja. Hanneriinan tunnetuimpia teoksia ovat Isä sekä toisen maailmansodan ihmis- ja eläinkohtaloita kuvaava Kannas. Hän on voittanut sarjakuvataiteen valtionpalkinnon vuonna 2016.

Kurssin tuottajana toimii Jenni Kallionsivu, jolla on pitkä kokemus erilaisten kurssiryhmien emännöinnistä sekä paljon tietoa sarjakuvan ja matkailun yhdistämisestä sarjakuva-alan matkailuhankkeiden puuhanaisena. Kurssilla hän varmistaa että kynät ovat terävinä, ruoka pöydässä ja sauna lämpimänä.

Kurssin hintaan, 350 euroa, kuuluu opetuksen lisäksi majoitus sekä täysihoito eli maukasta, omassa keittiössä juuri teille tehtyä päijät-hämäläistä ruokaa. Illalla saunotaan, polskitaan Päijänteen aalloissa ja vietetään aikaa yhdessä. Yhteismajoitus on viihtyisään maalaistyyliin sisustetuissa 2-4 hengen mökeissä, joissa jokaisessa on oma suihku ja WC.

Kurssipaikkamme Hoimelan on maatilamatkailutila ja taiteilijakoti, jossa on tunnelmalliset ja viihtyisät puitteet keskittyä tarkastelemaan elämää uudesta näkökulmasta. Opetuksessa luotamme tekemällä oppimisen ja monipuolisten esimerkkien voimaan. Kurssilla pääsee kokeilemaan runsaasti erilaisia välineitä ja etsimään omia tekemisen tapoja. Hoimelaan pääsee kätevästi bussilla suoraan Helsingistä. Lähimmästä kaupungista Lahdesta pääsee myös linja-autolla perille.

Lisätietoja antaa ja ilmoittautumisia ottaa vastaan Solja
solja(at)hoimela.com +358 44 7671181 ja lisätietoa voi kysyä myös Jenniltä, jenni.kallionsivu(at)paluu.fi ja +358 45 1058 815.

Kurssin Facebook-tapahtuman löydät täältä. Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Vastaa