Valtakunnalliseen Helsinki Lied -kilpailuun ilmoittaudutaan huhtikuussa

Valtakunnalliseen Helsinki Lied -kilpailuun ilmoittaudutaan huhtikuussa

Lied-duojen ilmoittautuminen lokakuussa pidettävään Helsinki Lied -kilpailuun alkaa 1.4. ja päättyy 30.4. Kilpailuun ilmoittaudutaan helsinkilied.fi-sivujen kautta verkkolomakkeella. Kilpailuun valitut duot julkistetaan viimeistään 1.6.

Helsinki Lied järjestetään 26.–28.10. Helsingin Konservatorion konserttisalissa. Kilpailu on Suomen ainoa lied-pareille tarkoitettu kilpailu. Se nostaa esille liediä elinvoimaisena klassisen musiikin taidemuotona. Helsingin Konservatorion Säätiö järjestää kilpailun nyt toista kertaa. Ensimmäinen kilpailu pidettiin vuonna 2015.

Kilpailussa on kaksi sarjaa:

  • 25-vuotiaat ja sitä vanhemmat sekä ikään katsomatta kaikki Sibelius-Akatemiassa ja ulkomaisessa korkeakoulussa opiskelevat
  • alle 25-vuotiaat

 

Yli 25-vuotiaiden sarjan pääpalkinto on 6000 euroa ja alle 25-vuotiaiden 4000 euroa. Palkintojen yhteissumma on 19 000 euroa. Palkituille voidaan tarjota myös konsertointimahdollisuuksia.

Tuomariston puheenjohtajana toimii pianotaiteilija Tuija Hakkila. Muut jäsenet pianotaiteilija Ralf Gothóni ja laulutaiteilijat Andreas Schmidt ja Mitsuko Shirai.

Lisätiedot

kilpailukoordinaattori Soila Jaakkola, puh. 040 748 9449, soila.jaakkola[at]konservatorio.fi