Pohjalaiset valloittavat Kouvolan syksyllä 2019!

Pohjois-Kymen musiikkiopisto tuottaa marraskuussa 2019 Leevi Madetojan oopperan ”Pohjalaisia”! Pohjalaisia jatkaa musiikkiopiston yli 30 vuotista oopperatuotantojen sarjaa. Ensi-ilta nähdään perjantaina 8.11.2019 Kouvola-talon Simelius-salissa ja esityksiä on kaikkiaan viisi. 

Pohjalaisissa nähdään komea esiintyjäkaarti tuttuja osaajia ja mahtavia uusia kykyjä. Rooleissa laulavat mm. Riku Pelo, Heikki Aalto, Emilia Vesalainen-Pellas, Marika Hölttä, Anne Korpelainen, Terho Haimi, Pekka Enqvist ja paremmin tangokuninkaana tunnettu Marco Lundberg. Esityksessä on myös tuttuun tapaan vahvasti mukana PKMO oopperakuoro, jota luotsaa oopperan korrepetiittori Kirsi Saari. Oopperan ohjaa Juulia Tapola ja kapellimestarina toimii Esa Heikkilä, puvustuksesta ja lavastuksesta vastaa Tapolan kanssa Taina Relander. Orkesteri on koottu alueen ammattimuusikoista.  

Vahvasti eteläpohjalaiseen kansanelämään ja tavallisen ihmisen taisteluun sortovaltaa vastaan paneutuva teos sisältää myös vahvoja rakkaustarinoita. Myös libretto on säveltäjä Leevi Madetojan käsialaa ja pohjautuu samannimiseen kansannäytelmään. Pohjalaisia oopperan liput tulevat myyntiin helmikuussa 2019. Oopperan tuottaa Pohjois-Kymen musiikkiopisto. 

Lisätiedot: 

Rehtori Jukka Kumpulainen 
0400 151 998 tai jukka.kumpulainen@pkmo.fi