Nordiskt centrum för Distansutveckling NCDU (Pohjoismainen etäyhteyksien kehittämisen keskus)

Välkommen att delta i nätverket och stödja tillblivelsen av en nordisk plattform för distansutveckling NCDU
Anmäl här; http://tnt.riksteatern.se/ncdu

Under de senaste åren har Riksteatern tillsammans med  nordiska partners inom utbildning, scenkonst och forskning testat och utvecklat format för ”närvaro på distans” för tillgänglighet och nya former för utbildning och scenkonst inom TNT, http://tnt.riksteatern.se/

Bl a har vi tagit fram en modul för musikundervisning på distans. Den testas just nu mellan Ålands Musikinstitut och Stockholm. Inför 2018 förbereder Riksteatern med samarbetspartners en musikproduktion på distans med Smålands Musik och Teater.

https://youtu.be/LFVwcCKXNfE

Nästa steg tar TNTnätverket med att skapa en långsiktig plattform NCDU (Nordiskt centrum för Distansutveckling) som kan stöda samarbetsparter i hela Norden.

Det är dyrt och tungt att jobba projektbaserat med infrastruktur och teknik därför vill vi gå vidare med en nordisk plattform NCDU, där man kan få tillgång både till teknik och kompetens för distansproduktioner eller undervisning utan kostnad. Får vi igång plattformen kan man sedan bestämma om man vill utnyttja det eller ej i sin verksamhet men JUST NU behöver vi ert moraliska stöd för att förankra planerna hos de nordiska regeringarna.

Vi önskar att ni stödjer tillkomsten av NCDU och ett framtida nordiskt samarbete kring distansundervisning och scenkonst på distans – Det behövs adress och kontaktperson, inga åtaganden i övrigt.

Anmäl intresse på länken eller med ett mail till mig på alma.ericsson@riksteatern.se.
https://tnt.riksteatern.se/ncdu

Suomeksi

Vastaa