Musiikkiopisto Juvenalia juhlii 40-vuotista taivaltaan

Espoolainen Musiikkiopisto Juvenalia juhlii 40-vuotista taivaltaan alkaneen syyskauden aikana. Musiikkiopisto syntyi vuonna 1977 espoolaisten vanhempien aloitteesta: keskisen Espoon kasvaville asuinalueille haluttiin luoda harrastusmahdollisuuksia lapsille. Rastaalan koulun tuolloinen opettaja Veikko Sippola oli käynnistysvaiheen voimamies. Espoon kaupungin myötämielinen suhtautuminen taas oli oppilaitoksen perustamiselle olennainen tuki. Musiikkiopisto Juvenalian historian kaari 88 oppilaan musiikkikoulusta 1700 lapsen ja nuoren musiikkikeskukseksi heijastaa monin osin Suomen musiikkioppilaitosjärjestelmän kasvua ja kehitystä.

Musiikkiopisto Juvenalian juhlasyksyssä soi musiikkiopiston toiminta monipuolisesti. Juhlatapahtumista ensimmäinen on entisen oppilaiden konsertti “Vanhoja muistellen”. Konsertti on 4.10. Espoon Karakalliossa Karasalissa, joka oli musiikkiopiston toiminnan kotipesä vuoteen 2003 saakka.

Toinen juhlakonserteista on vuosittain järjestettävä Mestareiden seurassa -konsertti, jossa tällä kertaa musiikkiopiston taiteilija-opettajat esittävät suomalaista musiikkia. Ohjelmassa on
luvassa yksi kantaesitys. Lisäksi konsertissa kuullaan Musiikkiopisto Juvenalian suomalaissäveltäjiltä aiemmin tilaamia teoksia ja perinteistä suomalaista musiikkia. Musiikkiopisto Juvenalia on vuosikymmenien saatossa tilannut 66 kamarimusiikkiteosta järjestämiään kamarimusiikkikilpailuja varten. Mestareiden seurassa -konsertti on 12.10.Tapiolasalissa.

Juhlasyksyn pääjuhla on Sellosalissa lokakuun viimeisenä päivänä. Marraskuun 7. päivänä musiikkiopisto tempaisee punaisin nenin hyvän puolesta järjestämällä konserttien ja musiikkiesitysten sarjan Sellosalissa ja salin lämpiössä Nenäpäivä-säätiön hyväksi. Marraskuussa on musiikkiopiston oopperaluokan vuoro juhlia. Oopperaluokka esittää Suomen-ensiesityksen Händelin Rinaldo-oopperasta. Kulttuurien kohtaamisen haasteita ja valtaa käsittelevällä, teemoiltaan siis polttavan ajankohtaisella oopperalla on neljä esitystä Sellosalissa 18.11. alkaen.

Viimeisenä juhlakauden suurtapahtumista on musiikkileikkikoululaisten, lapsikuorolaisten ja nuorten jousisoittajien Suomi-teemainen konsertti itsenäisyyden juhlavuoden hengessä. Nuorimmat musiikkiopistolaiset musisoivat yhdessä Tapiola Sinfoniettan taiteilijoiden kanssa Tapiolasalissa 27.11.

Tarkemmat tapahtumatiedot ovat Musiikkiopisto Juvenalian nettisivulla www.juvenalia.fi.

Tervetuloa juhlimaan kanssamme!

Vastaa