Musiikkiopisto Arkipelag: Musicturessa klassinen musiikki kohtaa mediataiteen

Musiikkiopisto Arkipelag ja Turunmaan kuvataidekoulu KonsTila juhlivat molempien oppilaitosten 40-vuotista taivalta järjestämällä poikkeuksellisen, poikkitaiteellisen oppilaskonsertin, joka striimataan Arkipelagin YouTube-kanavalla 26.5. Konsertissa musiikkioppilaiden soittama klassinen musiikki kohtaa mediataiteen, jonka pohjana ovat taidekouluoppilaiden teokset.

Paraisten kulttuurisalissa esitettävästä konsertista on tulossa mukaansatempaava kokonaisuus. Mediataide-esitys projisoidaan viidellä projektorilla erilaisille lavalle sijoitetuille pinnoille. Tilassa liikkuvat, lentävät ja kasvavat kuvat luovat näyttämöllisen elämyksen, korostavat konsertin sisältöä ja sitovat musiikkiesitykset yhteen. Lisäksi mukana on valotekniikkaa, joka reagoi soittajan intensiivisyyteen ja muuttaa tilan valaistusta ja tunnelmaa sen mukaisesti. 
Konsertin rakenne seuraa väljästi musiikinhistoriaa ja tarjoilee säveliä varhaisesta klassisesta musiikista moderniin. Konsertti kuvineen on lasten, nuorten ja aikuisten yhteinen luomus. 

– Konsertissa nähdään pitkäjänteisten opintojen tuloksia, kun esiintyjinä ja kuvallisen materiaalin valmistajina on ollut sekä lapsia, nuoria että aikuisia opiskelijoita. Haluamme kuitenkin painottaa, että sekä musiikki- että kuvataideharrastuksen voi aloittaa myös vaikka yläkouluiässä, KonsTilan Stella Tiisala sanoo.

Animoinnista ja videomapping -teoksesta vastaa Numa Films:n Fanni Maliniemi, joka herättää taidekoulun oppilaiden teokset henkiin lavalla. Valoista ja striimauksesta huolehtii Artturi Elovirta Innovations.

Konsertin tekemiseen osallistuu molemmista opistoista yhteensä noin 100 oppilasta.

LIVESTREAM
ke 26.5.2021 klo 19 

Hanketta ovat tukeneet Svenska kulturfonden, Alli Paasikiven säätiö, Svenska folkskolans vänner, Eugène, Elisabeth och Birgit Nygréns stiftelse, William Thurings stiftelse ja Paraisten kaupunki.

Ja tässä vielä linkkejä aiheeseen liittyen: 

Tapahtuma nettisivuilla: https://arkipelagmusik.fi/portfolio/musicture

Facebook-tapahtuma: https://fb.me/e/4ylfI7c0a

YouTube-tapahtumalinkki: https://youtu.be/Qt16xMDj6-k