Music of Finland -tapahtuma Shanghai International Art´s Festivalilla

Espoon musiikkiopisto
Tiedote

Suomen 100-vuotisjuhlaa vietetään Shanghaissa ja lähikaupungeissa 6.-18.11.2017. Tällöin juhlistetaan Sibelius-Seuran ja China Symphony Development Foundationin kesäkuussa perustamaa Sibelius China Societya. Yhdistys vahvistaa maiden kulttuuriyhteistyötä ja opiskelijavaihtoa klassisen musiikin alalla. China Symphony Development Foundation´issa ovat jäseninä kaikki 73 Kiinan sinfoniaorkesteria.

Music of Finland -tapahtuma on osa arvostettua Shanghai International Art´s Festivalia. Se sisältää 9 suomalaisen musiikin konserttia, luentoja ja pianon mestarikursseja Shanghai Conservatory of Music´issa ja Ningbo International Institut´issa. Konserteissa kuullaan mm. Sibeliuksen piano- ja kamarimusiikkiteoksia Folke Gräsbeckin sekä Jan-Paul, Jonathan ja Rebecca Roozemanin sekä Jamin ja Jason Hun tulkitsemina.

Nuoret kahden perheen muusikot ovat aloittaneet opintonsa Espoon musiikkiopistossa. He osallistuivat v. 2014 Tapiolan nuorten sinfonikkojen Kiinan kiertueelle. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö suojelee Music of Finland -tapahtumaa.

 

Lisätietoja:

Lauri Ratia, puheenjohtaja, Sibelius-Seura
ratia@lauriratia.com
www.sibeliusseura.fi

Paula Jordan, rehtori, Espoon musiikkiopisto
paula.jordan@emo.fi
www.emo.fi

Vastaa