Helsinki Lied -kilpailu kokoaa Suomen lied-duot Helsinkiin lokakuussa 2018

Helsingin Konservatorion Säätiö järjestää toista kertaa valtakunnallisen Helsinki Lied -kilpailun 26.–28.10.2018. Helsinki Lied on Suomen ainoa lied-pareille tarkoitettu kilpailu. Kilpailu nostaa esille liediä elinvoimaisena klassisen musiikin taidemuotona ja tarjoaa kolmen vuoden välein katselmuksen liedin opiskelijoiden osaamisesta.

Helsinki Liediin voivat osallistua suomalaisissa musiikkiopistossa, konservatoriossa, ammattikorkeakoulussa tai Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa opiskelevat suomalaiset ja Suomessa asuvat tutkintoon tähtäävästi opiskelevat ulkomaalaiset. Osallistua voivat myös suomalaiset, jotka opiskelevat ulkomaisessa korkeakoulussa laulua tai pianonsoittoa.

Kilpailun säännöt löytyvät osoitteesta https://www.konservatorio.fi/tapahtumat/helsinki-lied/ . Siellä julkaistaan myös tarkemmat ilmoittautumisohjeet alkuvuonna 2018 ja avataan ilmoittautumislomake. Ilmoittautumisaika on 1.–30.4.2018.

Helsinki Liedissä lied-parit voivat melko vapaasti suunnitella oman kilpailuohjelmansa. Molemmissa sarjoissa kilpailijat esittävät vähintään kaksi saksalaista liediä. A-sarjassa kilpailuohjelmaan tulee sisältyä myös vähintään yksi vuonna 1990 tai sen jälkeen sävelletty teos.

Palkintoina jaetaan 19 000 euroa

Helsinki Liedissä on kaksi sarjaa: A-sarjassa kilpailevat 25-vuotiaat ja sitä vanhemmat ja B-sarjassa alle 25-vuotiaat. Palkintoina jaetaan yhteensä 19 000 euroa. A-sarjan voittajapari saa 6000 euroa ja B-sarjassa 4000 euroa. Palkituille tarjotaan myös konsertointimahdollisuuksia eri puolilla Suomea mm. konservatorioiden konserttisaleissa.

Kilpailun tuomariston puheenjohtajana toimii pianotaiteilija Tuija Hakkila. Muut jäsenet ovat pianotaiteilija Ralf Gothóni ja laulutaiteilijat Andreas Schmidt ja Mitsuko Shirai.

Lisätiedot

kilpailukoordinaattori Soila Jaakkola, puh. 040 748 9449, soila.jaakkola@konservatorio.fi
viestintäasiantuntija Raija Kaljunen, puh. 050 324 6466, raija.kaljunen@konservatorio.fi

Vastaa